Enslaved: nieuwe album een week voor release online

De chronisch grensverleggende Noren die zichzelf Enslaved noemen, komen volgende week maandag met een nieuwe plaat (de zestiende release in zeventien jaar tijd!) die luistert naar de naam 'Vertebrae'. Hoe de opvolger van 'RUUN' uit 2006 klinkt kan je nu al horen, want label Nuclear Blast gooit de laatste tijd veel albums online, nog voor ze in de winkel liggen. Zulks is ook het geval met ‘Vertebrae', die sinds gisteren striemend te beluisteren is.

 

Klikt opdat u luistert.  

Opvallende detail: de mix is in handen van Joe "doet weinig verkeerd" Barresi, die zijn ‘magic' op dit vlak ook al los liet op het stonermeesterwerk ‘Blues for the Red Sun' van Kyuss, en onder andere ‘Stag' van The Melvins en de Queens of the Stone Age hit ‘Lullabies to Paralyze' produceerde.

29 september komt ie uit, gevolgd door een fikse tour in november en december. Nederland en België worden zeker niet overgeslagen met vier data: 9 november in de Biebob in Vosselaar, de 14e in Dynamo, Eindhoven, de 15e in de ‘Romein' in Leeuwarden (werd tijd dat Friesland weer eens een fatsoenlijke metalband op bezoek kreeg, trouwens) en de 16e in het Burgerweeshuis dat nog altijd in Deventer gevestigd is.

Lees ook:Twee intieme avondjes met Slayer in Tilburg
Lees ook:Meshuggah verklaart gecancelde tour
Lees ook:Raven naar België
Lees ook:Slachten, fileren en aborteren
Lees ook:Ministry maakt er iets moois van

3 reacties op “Enslaved: nieuwe album een week voor release online

 1. ZonderNaam

  16 releases?
  Inclusief Nema, Hordanes Land en Yggdrassil kom ik maar tot 13.
  Wat ontbreekt er aan mijn collectie?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alex

  Ha die Zondernaam. Familie van de zangeres, of band toevallig? Anyway, 16 releases, als je de dvd’s meetelt. Vandaar. Grt – Lex

    /   Beantwoorden  / 
 3. ZonderNaam

  Ah, gelukkig was al bang dat ik iets gemist had :)

  En nee, geen familie van….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.