Vraag uit het toelatingsexamen van de ‘true metal klup’

# 43. U bent een conservatieve metalhead die vind dat gitaarriedeltjes niet op die van Joe Satriani mogen lijken, al helemaal niet als het een popgroep betreft. Kijkt u dan even naar het bovenstaande fragment. Mag dit?

Antwoord:

Nee. Wie oprecht ‘true metal’ is, keurt dit af. Metal is een hoge vorm van kunst waar alleen u, de true metal head naar mag luisteren. Dance liefhebbers, Coldplay-fans en andere factoren die bedreigend zijn voor jouw trueheid moeten hard veroordeeld worden.

U doet er verstandig aan om grove schending van heiligdommen als deze te melden bij een internet waakhond met enig statuur, en daar te zeiken, klagen en zeuren alsof u persoonlijk een groot onrecht is aangedaan.

Of u precies weet waarom u zo verontwaardigd bent, doet er niet echt toe. Het gaat om het in stand houden van uw eergevoel. Vergeet niet: u heeft een aanzienlijk deel van uw leven geïnvesteerd in het luisteren en kopen van allerlei cd’s en elpee’s die zo underground zijn dat eigenlijk alleen u ze kent, en dat mag niet zomaar belachelijk gemaakt worden door een stel sampelende idioten, of coltrui dragende, Britse popgroepen die – laten we er niet omheen draaien – mil-joe-nen cd’s verkopen.

Daarom is het belangrijk dit af te keuren, en wel met spoed. Dat mag u baseren op dit, en het feit dat u lang haar heeft (art. 666). Het daadwerkelijke nummer van Satriani luisteren kan altijd later nog. Hier gehoor aan geven mag absoluut niet.

Hier nog een voorbeeld van egoïstische, en laag-bij-de-grondse commerciële verbasteringen van onze heilige metal. Wees veroordelend, wees vol wrok.

En voor de duidelijkheid: dit mag natuurlijk weer wel:

Volgende keer vraag #44: Ik vind ‘Death Magnetic’ een goed album. Mag dat?

Lees ook:Dragonforce gitarist heeft het IQ van een mossel
Lees ook:Twee intieme avondjes met Slayer in Tilburg
Lees ook:Metal.blog hoort nog liever een Coldplay album dan Satriani’s gejank
Lees ook:GI Joe van de maand: Brian “Head” Welch (Korn)
Lees ook:Striemend: Iwrestledabearonce geeft voorproefje van schuimbeksessie

3 reacties op “Vraag uit het toelatingsexamen van de ‘true metal klup’

 1. slootsman

  Ik keur dat van coldplay wel af,
  maar dan wel omdat ik het gewoon een kut nummer vind.
  Net als die van satriani dus mischien dat het mede daardoor ook een kut nummer is.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alex Nasse

  Wij zijn het wederom met elkaar eens, herr Slootman.

    /   Beantwoorden  / 
 3. ZonderNaam

  Ik heb niet zo’n zin om me over vraag 43 druk te maken, maar vraag 44 vind ik wel verontrustend

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.