De reünie van Faith No More: schuimbekkend goed

Zo. Dat was mij de vakantie wel, die trip naar het Sziget festival. In alle eerlijkheid is de charme van dit festival wel verdwenen, en met het schrijnende gebrek aan metal (op Satyricon en Brujeria na) was het niet echt een headbanger’s journey. Echter zeer, zeer, ZEER memorabel was het optreden van het herenigde Faith No More. Eén groot oorgasme in de vorm van een band in topvorm die een dik anderhalf uur lang durende setlist afleverde. Mijn stembanden verpulverden tijdens het meeschreeuwen van Midlife Crisis (zeer toepasselijk), Surprise! You’re Dead, Digging the Grave en 14 andere klassiekers. Faith No More live gezien, nu rustig sterven. Dat gevoel, wellicht herkent u het. Mike Patton was trouwens op dreef, zie hier hoe de held een schoenveter opvreet en uitkotst, hier hoe hij een slipje aantrekt (remspoor eerst) en hier hoe hij zijn publiek dwingt lol te hebben. Ja, onze Mike is nog altijd compleet geschift. Iets wat volgens welingelichte bronnen van Metalsucks.net de reden is dat de tour na de shows in Australië afloopt, en er dus geen nieuwe concerten volgen. Wie de heren nog niet gezien heeft en niet naar Pukkelpop of Lowlands gaat, GA. ‘t is wellicht écht de laatste kans, en neem het van mij aan: het is de moeite waard.

Lees ook:Waarom eigenlijk een Faith No More reünie?
Lees ook:En ineens is Spineshank er weer
Lees ook:Hoe zit het nou met de Faith No More reünie?
Lees ook:Melvins hebben een eigen festival
Lees ook:Metal.Blog reactie van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.