‘Death Magnetic’ in vijf minuten

Ze houden zich daar bij het Metallica-kamp goed bezig met het aan de man brengen van korte stukjes van  ‘Death Magnetic.' Als het goed is volgt morgen het vierde nummer – na ‘Cyanide' op youtube, en ‘My Apocalypse' en ‘ in zijn geheel on line, maar vanavond doen we het even met korte previews van het gehele album. Het meest opvallende? De piano-intro van ‘The Unforgiven III.' Voor de rest bevestigd het waarschijnlijk alleen maar wat je al vond van het ‘nieuwe oude geluid' van Hetfield, Ulrich en co. Het is hard, het is old school thrash en het heeft niks meer te maken met Load, ReLoad of St. Anger.

Wat mij betreft: prima! Wat er tot nu toe ´gelekt´ is door het management brengt een dikke glimlach op mijn gezicht, en het feit dat Metallica weer als Metallica klinkt vind ik veel belangrijker dan het feit dat de drums beter hadden kunnen klinken of dat de gestreamde tracks in een b-kwaliteit aangeboden worden. Morgen als het goed is dus weer een nieuw nummer in zijn geheel, tot die tijd hoor je in het onderstaande Youtube filmpje in vijf minuten het hele album in vogelvlucht:

Nog minder dan twee weken en hij ligt in de winkels. De eerste recensies varieren qua toon van ‘positief' tot ‘lyrisch.'

Live horen? Dan moet je wachten tot in het voorjaar, wanneer ‘tallica een indoor tour houdt in Europa. In de Aardschok lazen we al dat het podium weer in het midden van de ‘zaal' (of eerder: voetbalstadion) zal staan.

Metallica website

Zie ook:

Weer een nieuw Metallica-nummer: My Apocalypse

Lees ook:Nederlandse primeur: Nieuwe Metallica single
Lees ook:Weer een nieuw Metallica-nummer: My Apocalypse
Lees ook:Nieuwe video: Metallica – All Nightmare Long. Grmbl.
Lees ook:Franse platenzaak lekt ‘Death Magnetic’
Lees ook:Verse mp3 van Gojira online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.