Rammstein na een terechte afwezigheid weer terug

Er komt een nieuwe Rammstein plaat! De kuilengravers met een passie voor Celcius springen vandaag in de studio. En dat is niet ´eindelijk´, dat is ´min of meer op tijd´, als je het mij vraagt.

Kraakhelder weet ik nog hoe ik met mijn toenmalige vriendinnetje naar Rammstein ging in de Heineken Music Hall, zeven jaar geleden. De romantiek was niet van de lucht terwijl we in elkaars armen keken naar de explosies, hoe de metershoge vlammen onze wenkbrauwen er af schroeiden, en hoe Till Lindeman met zijn immense plastic piemel speelde. "Rein! Raus!", zongen we, met een twinkeling in de ogen.

Naast dat dit natuurlijk een uitje was waar geen liefdesgedicht aan kon tippen, was het ook nog een erg indrukwekkend stukje showmansschaft dat ik tot dan toe nooit had gezien. Hoe jammer was het dan ook dat de band in de daaropvolgende jaren zo vaak in Nederland te zien was? Erg jammer. Het ‘jezus, zag je dat?' gevoel werd vervangen door ‘daar is die piemel weer', en ‘oh, een nieuw Rammstein album'. Wenkbrauwen bleven intact. Het was gewoon niet hetzelfde.

Daarom was ik ook blij dat de heren na 2005 min of meer uit beeld verdwenen. Bijna letterlijk, er was niet eens de zin om echt iets nieuws op te nemen. ‘Laat die platenmaatschappij maar de kliekjes uitbrengen met een paar nieuwe tracks, en iets van een dvd'. Mij best, want de batterij is in ieder geval weer opgeladen, zo lezen we op blebbermout. Er wordt voor het eerst in jaren geknutseld aan een 100% nieuwe schijf. Vandaag begint men met opnemen. ´Ergens in 2009´ in de winkels, en over een jaartje pas weer volop aan het touren vermoed ik. Festivals? Het zou zomaar kunnen.

Zo voorkom je dus overkill. Gewoon lekker thuisblijven, iets dat meer bands zouden moeten proberen.

Rammstein in 2001 (in dit geval in Duitsland); ' Feuer Frei'  en 'Rein Raus', sniff.

Lees ook:Alsof Stone Sour nog niet erg genoeg was..
Lees ook:Alabama Thunderpussy kapt er ook mee
Lees ook:De nieuwe Rammstein bevat een akoestische ballad. Wasser brennt!
Lees ook:Eindelijk: de nieuwe Darkane heeft een datum
Lees ook:Dave Mustains saaie lulkoek redt mijn dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.