Roadburn: in no time stijf, hard en ontzettend uitverkocht

Paniek e-mails en schrikreacties afgelopen weekend in Stonerland. De nu al legendarische 2009 editie van het Roadburn Festival (23 t/m 25 april) was afgelopen zaterdag om kwart voor elf stijf uitverkocht. Da’s zeg maar drie kwartier na de start van de voorverkoop. Absurd! Het internationaal geroemde stoner- en doomfestival in de Tilburgse 013 breekt hiermee een persoonlijk record, en laat vele geïnteresseerden die dachten ‘ik check maandag wel effe’ verbaasd achter. Wie bij de velen liefhebbers hoort die naast één van de 2.000 entreebewijsjes greep is nu aangewezen op de zwarte markt (hufters, klootzakkensterf, motherfucker, sterf) of een enkele loslopende prijsvraag. Die laatste zal ik ook voor u in de gaten houden.

De voorverkoop was sowieso een puntje van discussie, omdat er geen dagkaarten verkrijgbaar waren. Alleen passepartours voor 3 dagen, wat dan weer neerkomt op zo’n 99 euro. ‘k weet niet, da’s idd wel prijzig, maar let wel: je huppelt dan wel vrolijk rond op een festival waar je legendarische acts als Neurosis, Saint Vitus (!!), Motorpsycho, Bohren under Club of Gore, Atomic Bitchwax, Orange Goblin, en-ga-zo-maar-door kan checken. Áls je een van de lucky motherfuckers met een kaartje bent, tenminste.

Volgend jaar maar van Tilburg naar Rotterdam verhuizen, Roadburn? Hoewel deze exclusiviteit ook wel weer zijn charme heeft..

Meer over Roadburn op hun eigen site en die van de 013.

Lees ook:Nieuwe neurose in de maak
Lees ook:Melvins hebben een eigen festival
Lees ook:Candlemass doet Epicus Doomicus Metallicus op Roadburn
Lees ook:Holy shit: SLEEP is terug
Lees ook:Phil Demmel (Machine Head) stort in tijdens optreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.