Sonisphere: laten we er vanaf zijn

Sonisphere. Dat is dus geen tanningsalon aan het Joop den Uylplein in Eindhoven. Of een merk Tjechische energiedrink. Ook is het geen Australisch wasmiddel, en de verwarring met de Jordaanse volkszanger (Sonny Sfeer) kan ook de nek om gedraaid worden. Sonisphere (spreek uit saaniesfur, als je net als Larrrrs wilt zijn) is dat concert van Metallica in het Goffertpark. Een stukje Metallica-tour door het Europese festivallandschap met Slipknot, Lamb of God en Mastodon, dat op 20 juni de lage landen aan doet. Niet een compleet festival met Linkin Park, Nine Inch Nails en wat niet al: voor de duidelijkheid: Sonisphere (ik kan de naam nu al niet meer horen) is een tour met Metallica en in vijf andere landen steeds andere bands. Het is maar weer eens duidelijk geworden dat je voorzichtig moet omspringen met roddels uit de wandelgangen. Wel grappig dat ik gisteren in één klap mijn hits-target voor de komende twee weken haalde. De vaste bezoeker van Metal.blog (hoi Mam) werd er zowaar onrustig van. Enfin.

Wéér geen compleet metal festival van groot allure dus op Nederlandse bodem, wel een concert van Metallica met een flink aantal (forse) support acts. Qua opzet te vergelijken met feestje van Axl Rose in datzelfde Goffertparl gaf een paar jaar terug: zuipende Metallica fans die tegen de mojo barriers aanpissen tijdens het optreden van Lamb of God omdat ze al zeven uur met hun roodgebraden kop staan te wachten op ‘hun band’. Want naast de vier genoemde bands komen er volgens de site nog ‘many more’ bij. Voor de prijs van 75 euri kan je Linkin Park waarschijnlijk wel vergeten, maar wie weet is Alice in Chains of het altijd niet leuke Disturbed niet out of the question. Trouwens, voor honderd euro meer heb je een VIP kaartje. Whatever that might be. Voorverkoop begint de 13e om 11.00 uur. Succes er mee!

Lees ook:Sonisphere: Metallica en Linkin Park naar Nederland
Lees ook:Boel verse Sjonnie Sfeer namen (Britse editie)
Lees ook:Het bedrijf dat Sonisphere heet maakt line-up compleet
Lees ook:Fortarock verfraait de line-up
Lees ook:Linkin Park; conceptueel bezig als een motherfucker

Eén reactie op “Sonisphere: laten we er vanaf zijn

  1. Jo

    Yay ik ga erheen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.