Deftones tourt Europa, ook zonder Chi

Hoe gaat het eigenlijk met Chi Cheng, de bassist van Deftones? Antwoord: kloten. De gedreadlockte snarenplukker die begin november in een coma raakte na een ernstig auto-ongeluk ligt nog altijd in een ziekenhuis als kasplantje. Het wegvallen van Cheng is voor de band op meerdere fronten een traumatische gebeurtenis; niet alleen weten ze niet hoe het nu verder zal gaan met hun maatje – als we de myspace en blabbermouth moeten geloven zijn de heren zeer close – maar ook op creatief gebied kan je spreken van een klap. De alt metallers waren immers volop bezig een nieuwe plaat op te nemen, en vage tourplannen aan het invullen. Toch kondigt de band vandaag aan te gaan touren met een vervangende bassist. Je kan je alleen maar indenken hoe zwaar het moet zijn om door te moeten zonder een van de hoekstenen van je gezelschap daar om te kunnen vragen. Als dat te sentimenteel klinkt: dat lijkt me redelijk kut. Hoe dan ook: Deftones spelen Reading in Engeland. Begin dus maar te morrelen over een optreden op Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Lees ook:Chi Cheng (Deftones) in ziekenhuis na auto-ongeluk
Lees ook:Het gaat nog altijd niet goed met Chi (Deftones)
Lees ook:Rammstein na een terechte afwezigheid weer terug
Lees ook:Nieuw nummer van Deftones
Lees ook:Hoe zit het nou met de Faith No More reünie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.