Burst is kapot

Burst is stuk. Stukker dan Dio zelfs. Oftewel: Burst stopt er mee. Nog één tourtje door de V.S. van A. en wat Europese shows en dat was dat. En da’s best kut, want de Zweedse progressievelingen maakte met ‘Lazarus Bird’ een van de vetste platen van 2008. Hoewel je dit nieuws met zulk een creatief succes in de achterzak niet bepaald kon zien aankomen is het achteraf wel begrijpelijk. Want als het aan één ding ontbreekt bij deze band, dan was het wel het gebrek aan een duidelijke creatieve lijn. De laatste drie platen schommelde redelijk ruw tussen verschillende genres. Allemaal neusje van de zalm, maar dan meerdere neusjes die niet in de zelfde richting stonden, zeg maar. De heren voeren het zelf ook aan als reden: “We guess [a] significant reason [is] that we have different views on what our band should be about.” Achteraf best begrijpelijk. En de mannen zullen allemaal wel in andere interessante projectjes opduiken de komende jaren. Maar toch is het kut. Voor wie de fijne muziek van Burst nog niet kent: clippie na de click.

Lees ook:Echt waar. Deze tour bestaat. En hij komt. Doekje!
Lees ook:Nieuwe ‘Metal Marktplaats’
Lees ook:Nieuw plastic wk41: op één ledemaat te tellen
Lees ook:Arkaea: onuitspreekbaar maar best aan te horen
Lees ook:Susperia – Cut From Stone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.