Wie staat er te wachten op een documentaire over Saxon?

Nu Anvil een bescheiden arthouse succes is en Iron Maiden een zowaar wereldwijd te zien was in de bioscoop kan het niet uitblijven dat de ene na de andere klassieke metalband zijn weg naar het witte doek vindt. Black Sabbath zal niet uitblijven lijkt mij. Nog even en het is kiezen tussen Terminator 6 en een intiem portret over het leven van Tom Araya. Met een halve liter cola en een emmer popcorn in de klauwen tussen het verdwaalde uitgaanspubliek genieten van een real life roadmovie met Motörhead in de hoofdrol. Allemaal redelijk denkbare scenarios. Wat ik echter niet kan voorstellen is dat er meer dan veertig mensen bereid zijn een kaartje te kopen voor ‘Saxon: Heavy Metal Thunder The Movie. Waarschijnlijk dat hij om die reden ook op DVD uitkomt. ‘Voor de fans’, zullen we maar zeggen.

Niks tegen Saxon trouwens. Heb de heren meerdere keren aan het werk mogen zien en het is een tamelijk aarsch schoppend gezelschap. Maar of het nou een band is die zo tot de verbeelding spreekt dat je er anderhalf uur naar kan staren? Het lijkt mij van niet. Saxon was in de jaren ’80 redelijk groots en meeslepend, maar na een aantal jaren verdween de band toch in de ‘da’s toch zo’n NWOBHM band’ categorie. Leuk voor op Wacken. Maar buiten die festivalmuren kan nagenoeg niemand die er ‘niet bij was’ in de tijd van opnaai-embleepjes en strakke jeans meer dan drie Saxon hits opnoemen vermoed ik.

We zullen het zien. Wie weet is dit niet weer zo’n film waarin we Lars Ulrich horen zeggen dat dit de grootste inspiratie was voor Metallica?

Lees ook:Burst is kapot
Lees ook:Ken u Saxon?
Lees ook:Reign in Blood integraal tijdens Unholy Alliance III
Lees ook:De biet was vol en de mojo stuk in Amsterdam
Lees ook:Wâldrock sterkt de line-up (+updeet 31/01)

11 reacties op “Wie staat er te wachten op een documentaire over Saxon?

 1. Piet Veerman

  Het is juist heel Metal om EN naar Terminator 6 EN naar Tom Araya Up Close And Personal EN naar Saxon EN naar Ice Age 3 te gaan.

  Saxon ken ik verder helemaal niet, extra leuk misschien ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. harolf

  ik zit er wel op te wachten
  je vindt het mooi of niet
  alsof jannes zo goed is dat gezieik

    /   Beantwoorden  / 
 3. thijs

  24 oktober saxon in podium hardenberg
  ha ha ha juist ja

    /   Beantwoorden  / 
 4. HeegupeStagma

  The consider of the imported change sell is to help international calling and investment. A distant exchange retail helps http://www.article-elf.com businesses metamorphose one currency to another.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kerry

  Very educating story, saved your site for interest to read more!

    /   Beantwoorden  / 
 6. jeff cavaliere

  Great write up, saved the blog for hopes to see more information!

    /   Beantwoorden  / 
 7. 大陸抓姦

  I understand the concern.I am very 6 glad to hear that you got your Supra fixed. I remember reading about some of your problem.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Erica

  Excellent story, bookmarked the blog with interest to read more!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.