Gaahl: Mediahit van 2009?

Omdat filmpjes nu eenmaal leuker zijn dan lettertjes gebruikt de website Faceculture altijd een camera tijdens hun interviews. En het mag gezegd: daar zit met enige regelmaat wat leutigs tussen. Zoals het onderstaande theekransje met mainstream Satansvrind  Gaahl, je weet wel: het lievelingetje van de media sinds hij openlijk homo is, zich bemoeit met een kledinglijn en volgens Veronica natuurlijk medeverantwoordelijk is voor zesduizend doden.

En die interviewer maar stotteren. Have you.. have you.. have you… Do you.. do you.. Niet gek ook, de man is ook redelijk angstaanjagend. Neemt niet weg dat de stotterende broekpoeper in elk geval de (relevante) onderwerpen openlijker behandelt dan sommige fobische media (al is lekker over wijn babbelen is ook nooit mis). Zonder dollen; kijk eens het hele interview want zoals meer enge mannen met foute ideeën zegt ie van tijd tot tijd iets interessants, dat – oh zeldzaamheid – onverknipt voorbijkomt.

Na zijn doorbraak op de Nederlandse teevee lijkt het me stug dat andere media hem laten liggen. Ik voorspel dan ook dat hij de komende twaalf maanden te zien zal zijn in o.a. Pauw & Witteman, Sterren Lingo en er komt vast ook wel een moment dat we Flipje Freriks iets zien vertellen over een massaal Christenprotest bij een concert van Gorgoroth. En dat zonder dat de man zelf ook maar ooit de media heeft opgezocht.

De Gorgoroth-meneer krijgt alle media aandacht om zijn tamelijk foute boodschap te verkondigen (dat van dat Christendom dat moet worden uitgeroeid, en zo), voornamelijk omdat men doodsbang is voor hem. Al helpt het ook wel dat ie blank is, en het over het Christendom heeft in plaats van het Jodendom of de Islam. Maar het feit blijft: naast dat ie kerken in de fik steken best lache vind: de man is een homo en dan ben je excentriek genoeg voor een hype’je. Satan rides the media, NL Edition? Het zou zo maar kunnen.

Lees ook:Gaahl is homo; blackmetal fans roddelen als een stel wijven
Lees ook:Lamb Of God: Audio interview
Lees ook:Trendwatcher zegt: 2009 wordt het jaar van de Metal Bitchfight
Lees ook:Metal.Blog reactie van de maand
Lees ook:Dit is het concept van de nieuwe Mastodon. Geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.