Megadeth: Mp3 terreur/teneur??

Een tijdje geleden maakte Megadeth bekend dat ze een nieuwe versie van het nummer A Tout Le Monde uit gaat brengen. Deze versie is nu hier te streamen. Zanger Dave Mustaine wordt in het nummer – dat voor de gelegenheid omgedoopt is tot A Tout Le Monde (Set Me Free) - bijgestaan door Cristina Scabbia van Lacuna Coil.

Waarom bands oude nummers toch vaak in een nieuw jasje denken te moeten steken, blijft een raadsel. Eerder ging Megadeth al de mist in met een serie ge-remasterde oude albums, die weliswaar moderner klonken, maar juist ook hun karakteristieken verloren. Zo ontbreekt op Rest In Peace de onlosmakelijk aan het album verbonden jaren tachtig galm.

Hoewel het ditmaal om maar een nummer gaat is het Megadeth met A Tout Le Monde (Set Me Free) wederom gelukt om een klassieker om zeep te helpen.

Lees ook:Mp3 terreur: Illdisposed (remix)
Lees ook:Metallica snoeit nu al eigen materiaal?
Lees ook:Verplichte kost voor kerkgangers: Metal Church mp3’s
Lees ook:Als Meshuggah Mesjogge was
Lees ook:De nieuwe Textures clip is subsidieaal goed

4 reacties op “Megadeth: Mp3 terreur/teneur??

  1. lucas

    Best een aardige uitvoering, up tempo gespeeld. Wel een rottige mix met het wat geforceerd aandoende nieuwe zangeresje. Al met al is het origineel de norm, en dit een afgeleide. Leuk als een B-kantje op een single. Dit wordt toch geen track op het nieuwe album, hè?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Azrael

    Dit wordt wel een track op de nieuwe CD, en de a-kant van de eerste single van het album. Wat een negatieve recensie trouwens. Ik geef de voorkeur aan het origineel, maar vind deze versie ook goed. Ik zou liever dit nummer als video op TMF of MTV zien dan de troep die ze normaal uitzenden, en als extraatje op het nieuwe album kan het ook geen kwaad.

    Als tegenwicht voor de negatieve recensie wil ik Mustaine’s kant van het verhaal geven. Hij beweert dat de platenmaatschappij er voor verantwoordelijk is dat het op single wordt uitgebracht, en dat hij het nummer bedoeld had als bonustrack voor de Japanse editie van het album. Ook zegt Mustaine dat de videoclip en single van A Tout Le Monde destijds niet gedraaid werden omdat het liedje en de videoclip ten onrechte geassocieerd werden met zelfmoord. (Ik geloof dat A Tout Le Monde wordt gezongen vanuit het perspectief van een man die ongeneeslijk ziek is.) Tot slot was het nummer in eerste instantie meer up-tempo, en als duet bedoeld. Dus sluit de nieuwe versie aan bij de oorspronkelijke intentie, en hoopt Mustaine dat het nummer nu alsnog een (verdiend) succes wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels

    Die mooie verhalen van Mustaine zijn me bekend, maar wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt daar hoef je je als consument natuurlijk niets van aan te trekken. Zo valt alles recht te lullen. Mustaine haalt altijd fel uit naar alles en iedereen, heeft ruime ervaring met misstappen van labels en managements. Daar wijdt hij altijd graag over uit in interviews (en zelfs cd titels, zie Capitol Punishment). Mustaine hoeft zich niet te laten leiden door labels, dat is een keuze.

    Het zal hem vast niet verkeerd uitkomen dat er een lekker en populair gothic poppetje op mee doet.

    Maar goed, het gaat om wat er op de plaat staat. En dat is wat mij betreft ondermaats. En dat is teleurstellend, want Megadeth is een briljante band.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Michel

    word het uit het perspectief van een man met een ongeneselijke ziekte gezongen? ik heriner me van de dvd the arsenal of megadeth (WAAR MUSTAINE HET VERHAAL ERVOOR VERTELD!!!) dat dit een soort afscheidsnummer voor hem is, Mocht hem een keer wat overkomen, dan heeft hij al afscheid genomen in die richting iets, jij kunt natuurlijk ook gelijk hebben :)

    maar ik vind het nummer a tout le monde een beetje mwah, hoe zal ik het zeggen, een nog KUT nummer, maar deze versie maakt dit nog erger eerlijk gezecht, mustaine kan meesterlijk schrijfen, maar dit nummer vond ik altijd al een rot nummer, en kan om deze versie ook niet echt glimlachen, doet me denken aan de remix van fear factor van het nummer symphony of destruction, al was dat gewoon al helemaal een flop, wie maakt er nou met goed verstand een remix van zo’n geweldig nummer!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.