Categorie: "Video"

Hoe oud is Dio eigenlijk? Zó oud

Ronnie “Rides the Tiger” Dio is stokoud. Dat weet iedereen die een plaat van het Black Sabbath uit het Dio-tijdperk in huis heeft. Nog beter besef je het wanneer je zijn aandeel in de oer-rock van Rainbow kent. Laat staan wanneer je de pre-hardrock sound van Elf wel een gehoord hebt. Maar klik op play en je beseft: Ronnie James Dio is echt heel oud, en speelde in 1959 in een bandje genaamd Ronnie and the Red Caps. Degene die de hippe promo pic uit dit Youtube filmpje op een t-shirt laat drukken en deze aantrekt op 2 december is een held en krijgt van mij een biertje. (gevonden op Metalsucks)

Wtf? Dream Theater met Barney van Napalm Death op zang speelt Metallica.

Iemand op de hoogte dat dit beeldmateriaal bestaat? Voor mij is het nieuw, en het bezorgde een dieprood uitslaande ‘wtf meter’. Met dank aan het heiligdom Metalsucks.net. Dit is een live clip met de leden van Dream Theater samen met Napalm Death schreeuwlelijk Barney “de blaffende Brit” Greenway op zang. Da’s al vergezocht, lijkt mij. Tel daar bij op dat het de Metallica klassieker ‘Damage Inc.’ betreft en ik ben het even kwijt. Verder geen woorden aan vuil maken.

Zomergasten met Phil Anselmo

Het zweet staat Nederland massaal in de bilnaad en er is geen bal op de tv. Wat doe je dan? Precies! Je gaat naar buiten en tankt wat biertjes op het terras of in de achtertuin. Maar goed, wat ook heel zomers is, dat zijn die lange interviews op Nederland Twee. Na het zien van het onderstaande monoloog (een interview kan je het nauwelijks noemen) van Phil “walk on home boy” Anselmo, gehouden in een Universiteit in de VS van A, denk ik er over om een soort Zomergasten met metalheads te gaan pitchen bij de televisiebazen. Wat een held is die Anselmo ook. De legendarische Pantera frontman spreekt openhartig en met veel theater en grote gebaren over zijn drugsverslaving en de val van een van de grootste metalbands ooit. Noem het overloos gelul of noem het hartverscheurende anecdotes, een verschijning blijft de New Orleanse oermensch zeker. Soms is het net een scene uit ‘No Country For Old Men’. Next question!

De reünie van Faith No More: schuimbekkend goed

Zo. Dat was mij de vakantie wel, die trip naar het Sziget festival. In alle eerlijkheid is de charme van dit festival wel verdwenen, en met het schrijnende gebrek aan metal (op Satyricon en Brujeria na) was het niet echt een headbanger’s journey. Echter zeer, zeer, ZEER memorabel was het optreden van het herenigde Faith No More. Eén groot oorgasme in de vorm van een band in topvorm die een dik anderhalf uur lang durende setlist afleverde. Mijn stembanden verpulverden tijdens het meeschreeuwen van Midlife Crisis (zeer toepasselijk), Surprise! You’re Dead, Digging the Grave en 14 andere klassiekers. Faith No More live gezien, nu rustig sterven. Dat gevoel, wellicht herkent u het. Mike Patton was trouwens op dreef, zie hier hoe de held een schoenveter opvreet en uitkotst, hier hoe hij een slipje aantrekt (remspoor eerst) en hier hoe hij zijn publiek dwingt lol te hebben. Ja, onze Mike is nog altijd compleet geschift. Iets wat volgens welingelichte bronnen van Metalsucks.net de reden is dat de tour na de shows in Australië afloopt, en er dus geen nieuwe concerten volgen. Wie de heren nog niet gezien heeft en niet naar Pukkelpop of Lowlands gaat, GA. ‘t is wellicht écht de laatste kans, en neem het van mij aan: het is de moeite waard.

Wie staat er te wachten op een documentaire over Saxon?

Nu Anvil een bescheiden arthouse succes is en Iron Maiden een zowaar wereldwijd te zien was in de bioscoop kan het niet uitblijven dat de ene na de andere klassieke metalband zijn weg naar het witte doek vindt. Black Sabbath zal niet uitblijven lijkt mij. Nog even en het is kiezen tussen Terminator 6 en een intiem portret over het leven van Tom Araya. Met een halve liter cola en een emmer popcorn in de klauwen tussen het verdwaalde uitgaanspubliek genieten van een real life roadmovie met Motörhead in de hoofdrol. Allemaal redelijk denkbare scenarios. Wat ik echter niet kan voorstellen is dat er meer dan veertig mensen bereid zijn een kaartje te kopen voor ‘Saxon: Heavy Metal Thunder The Movie. Waarschijnlijk dat hij om die reden ook op DVD uitkomt. ‘Voor de fans’, zullen we maar zeggen.

Swashbuckle: dé hit van Wacken 2009?

Geen flauw idee. Ik was er niet. Maar als ik zo naar het onderstaande filmpje kijk, waarin een volwassen man verkleed als haai op een podium staat te huppelen terwijl hij omgeven door swashbuckling pirates serieuze kont schopt, kan ik alleen maar concluderen: dit is de beste band aller tijden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de man in het papegaaienkostuum. Of de heersende late-jaren-80 partymetal stijl die riekt naar scheurbuik én drie dagen oud mannenzweet. Kortom: omdat ik, jij en die eikel daar zo er niet bij waren: Swashbuckle op Wacken 2009. Dit rockt als een Somaliër aan de PCP. Veel beter wordt het niet folks. Niet tot er weer boeiend nieuws binnen komt. Zoals dat de nieuwe Megadeth gelekt is.

Enne, hier de officiële clip. Alestorm wees gewaarschuwd. You have been outpirated!

The art of interview bombing met Iwrestledabearonce

Metalinjection lijkt wel hoofdsponsor van het tamelijk geschifte gezwelschap Iwrestledabearonce (al loopt Metal.blog loopt er ook gillend mee weg). Als er één band gehyped wordt op deze site, dan zijn het deze mathdeathgrindjazzcartoonfunhoempacrustcoremetal gasten en dame wel. Niet ten onrechte; het is een band die altijd een glimlach op het gezicht van de gemiddelde liefhebber van schizofrene schuimbekherrie weet te toveren. Hoe dankbaar zijn de bandleden voor deze eeuwige promotiestunt? Zie hieronder. Metalinjection verslaggever Rob gaat in ieder geval een stuk beter met het fenomeen ‘gedoemd interview’ om mee dan deze knakker.

Nieuwe video: Pestilence – Devouring Frenzy

Blabbermouth comments zijn altijd leuk om te lezen. Het volk dat de op deze site de moeite neemt om te reageren is van het ergste soort: voorspelbaar en tergend dom. Neem deze scherpe analyse over het recentelijk herenigde Pestilence als voorbeeld: “Face it, there have been a lot of reunions of old school bands and [Patrick] Mameli saw it as an easy opportunity to grab himself a nice slice of the pie. Listening to the new “Pestilence” album, you can hear that he clearly doesn’t care and is only after the money.” Laat het duidelijk zijn: Pestilence is terug, met maar één doel: het grote geld. Wie de scene volgt weet dan ook dat de snelste manier om stinkend rijk te worden het spelen in een death metal band is, en het lijkt mij dan ook logisch dat onze landgenoten één deze dagen een nieuwe BMW kopen en hun reet afvegen met 500 Euro biljetten. Al helemaal met het toegankelijke en het pop-georiënteerde album ‘Resurrection Macabre’. Kijk maar naar de dure en decadente productie van hun nieuwe clip ‘Devouring Frenzy’. Binnenkort in de Kuip, met Kane als voorprogramma. Sell outs!

Nieuwe video: The Lucifer Principle – Graveyard Ave.

Heel eventjes denk je ‘zometeen gaat ie we gonna rock down to Graveyard Avenue and then we’ll take it higher zingen’, maar dat zou wel erg Children of Bodommig zijn. De Apeldoornse band The Lucifer Principle heeft dat soort geintjes niet nodig, en komt gewoon met dit fijne groovy inhaak nummer op de proppen. De meezinger is afkomstig van het album ‘Welcome to Bloodshed‘, de opvolger van het ijzersterke debuutplaatje ‘Pitch Black Dawn’ uit 2007. De band die de contrabas badass doet lijken kan met die nieuwe schijf een van de nieuwe grootheden in de Nederdood worden, en als we de bovenstaande clip en het hier gestreamde nummer ‘Born in Bloodshed’ (e.a.) mogen afgaan, zit dat er best wel eens in. Zwaar, aanstekelijk en bij vlagen uitnodigend tot het betere simultaan headbangen. 15 mei ligt ie in de schappen, met medewerking van Apache Records.