Categorie: "De wandelgangen"

Rob Trujillo over een tour met de Grote Vier: ‘We hebben het er over, ja”

De tour waarvan iedereen zegt “ja, natuurlijk..” lijkt stukje bij beetje waarschijnlijker te worden. Eerder sprak Kerry King al met de Britse Metalhammer over de mogelijkheid van de Thrash droom-package Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax. Mijn onmiddelijke reactie was: daar gaat Dave Mustaine nooit akkoord mee. Maar toch zit er enige kern van waarheid in, zo laat Metallica’s hurkfanaat Rob Trujillo weten: “Het lijkt mij te gek. We hebben verschillende gesprekken gehad hierover. Ik ben bevriend met (Slayer’s) Kerry King en het onderwerp kwam een paar maanden geleden ter sprake tijdens een etentje.” En over Dave Mustain: “Het lijkt me geweldig als Metallica het podium deelt met zijn band.” Tevens laat Trujillo zijn licht schijnen over mijn grote zorg, namelijk dat Mustain never nooit niet in de schaduw van Metallica wil staan, laat staan een hele tour lang: “Ik denk niet dat het een probleem is. Eerder zie ik problemen tussen Megadeth en Slayer.” Oh… Als dat het enige probleem is. Wie weet? Wat mij betreft is het gerucht opgeschoven van een 1% naar een 10% waarschijnlijkheid. En dan is het nog maar te bezien dat het zich buiten de V.S. zou plaatsvinden. Hoe dan ook: een legendarisch Metal moment zit er dus misschien écht aan te komen. Lees hier het gehele interview met Trujillo.

Faith No More reünie bevestigd!! (alhoewel?)

Kunnen we hem nu eindelijk bevestigen? Is het waar? Of mag hij eindelijk van tafel, en is het toch dikke domme bullshit? De al dan niet plaatsvindende reünie van het legendarische alt-metal gezelschap Faith No More houdt de alternatieve muziekwereld en pers de laatste maanden goed bezig. Het laatste bericht dat je over de samenkomst van de band kon lezen op Metal.blog was niet zo gunstig.  Er zouden zalen geboekt zijn in Engeland. Maar tegelijkertijd riep opper FnM’er Bill Gould weer dat het allemaal onzin was. Toen zou de band op Coachella (groot festival in Californië) spelen. Daar verscheen uiteindelijk alleen FnM zanger Mike Patton‘s naam op de affiche. Enfin, er was tot nu toe geen enkele serieuze aanleiding om ook maar te beginnen met hopen op een samenkomst van de voormalige bandleden. Tot nu dan. Want Metalsucks.net meent de bevestiging te hebben. DIE REÜNIE GAAT DOORRRR. Let wel: zo zegt de publicist van Patton. Het advies van Metal.blog: te vroeg juichen mág, maar bij voorkeur wel met één hand in de lucht. Want of dit nou een semi-bevestiging is of een semi-gerucht? In het eerste geval mag er gejuigd worden om de volgende ‘feiten’: 1. Reünie = go. 2. Reünie vindt plaats in Europa. 3. Deze zomer nog. Twijfelpuntjes: wie de fuk gaat er gitaar spelen? En: waarom zien we de bandnaam op nog geen enkele festivalposter? Volgens Metalsucks hoef je het Patton niet te vragen, want die heeft zichzelf een zwijgplicht aangaande het onderwerp opgelegd. Dus. Kom maar op met die Sonisphere, Graspop, Rock Am Ring en Pinkpop bevestigingen. Dan kan die andere arm de lucht in, opdat we voor de volle honderd procent kunnen juichen, en de discussie of dit wel de gloriedagen zou kunnen terugroepen mag beginnen.

Sonisphere: Metallica en Linkin Park naar Nederland

Je wilt een metalfestival in Nederland? Dan hebben we goed nieuws voor je op de zondagavond: het zogenaamde ‘Metallica Fest’ (zoals het op de fora genoemd werd de laatste tijd) komt naar Nederland, al heet het heet ‘Sonisphere‘. Al maanden gonst het van de geruchten over een metalfestival met Metallica ‘en een boel andere bands’, en nu kunnen we het eindelijk bevestigen. De website Thrash Hits claimt zelfs de primeur te hebben: “Metallica+Linkin Park=Sonisphere” Een naam die mogelijk nog lelijker klinkt dan Fields of Rock, maar goed. Mag je daarover zeiken? Kweenie. Het gaat in elk geval om een korte festivaltour van Metallica, Linkin Park en Lamb of God. Daar komen volgens een Linkin Park forum wellicht de volgende namen nog bij: Slipknot (een bepaald festival in het zuiden van het land, weet je nog), Alice In Chains, Anthrax, Machine Head, Nine Inch Nails, Mastodon, en PendulumEn of het naar Nederland komt? Tja

update: Larrrs hier. Deze tour bestaat echt. En ja, we komen naar Nederland.” Zie de laatste seconden van het filmpje. Tjakka. Dag centjes!

Metallica doet dus wel festivals deze zomer

Van de Metallica Myspace:

“As you probably noticed, there are a few open dates on the calendar this summer and we’ll be filling them by visiting some of our favorite spots in Europe and hitting the annual music festivals.”

Aha! Eens effe kijken, welke festivals hebben we het hier over? Tussen 17 mei en 14 juni zit een behoorlijk gat en dan vindt o.a. Rock Am Ring plaats (en daar hebben ze immers al tot verveling toe gespeeld, dus waarom niet wéér). Ja, is Pinkpop ook rond die tijd, maar goed die centen zijn daar ver op, lijkt mij. Spannender is het idee van een Metallica op Graspop. Hé, noem het niet eens een gerucht zou ik zo zeggen, maar het kan absoluut. De zaterdag van het festival (20 juni) heeft de band vooralsnog geen optreden staan. En Nederland? Ja, daar spelen ze natuurlijk in twee galmbakken. ‘t is niet anders.

Stomme reünie-geruchten die toch niet waar zijn

Tijd voor wat stomme geruchten. Die toch niet waar zijn, dan. Want daar zijn het stomme geruchten voor. Ze zijn zo stom, dat je er waarschijnlijk niet eens van gehoord hebt. Een voorbeeld van een bijzonder dom gerucht is dat drumdwerg Lars Ulrich bij Deep Purple op de kruk van Ian Paice zou gaan zitten. Omdat Lars natuurlijk zeeën van tijd heeft nu hij met een wereldtournee en zo? Dom gerucht, en niet waar. Jon Lord wil natuurlijk gewoon Paice er bij hebben. Ontnuchterend waarschijnlijk, er achter komen dat niet iedereen op je staat te wachten omdat je Lars ‘fucking’ Ulrich bent. Dan werd er in een tijdje terug op een Deense website (die ik allemaal lees, natuurlijk) gesuggereerd dat King Diamond wel staat te springen om een reünie van zijn legendarische band Mercyful Fate. Gelul, niet waar, stom gerucht aldus Diamantje. De 50-plusser heeft immers naast een muziekcarriere als sologiller sinds enige tijd ook nog een 24-jarige Hongaarse vrouw (hier bestellen), en ik kan mij zo voorstellen dat je dan andere dingen doet met je tijd. Dan nog even over Led Zeppelin: nee die komen echt niet meer bij elkaar, zo staat geschreven in de Krant van Wakker Engeland. Dat was gewoon een stom gerucht. Het volgende is wel waar overigens: At War, Goreaphobia en Tora Tora zijn weer bij elkaar! Yessssssssss.

Die wandelgangen toch. “Slipknot op de festivals.”

Hier volgt weer eens een bericht in het kader van ‘ik heb horen zeggen van iemand dat er in de wandelgangen iets gezegd wordt’. Namelijk dat Slipknot volgend jaar ‘mogelijk op een zeker festival in het zuiden des lands speelt.’ Doe er mee wat je wilt, zou ik zo zeggen. (Depeche Mode en Slipknot op één podium? Hell would freeze over). Dan nog even het Graspop rumoer aanwakkeren…