Candlemass doet Epicus Doomicus Metallicus op Roadburn

Waar Nederlanders goed in zijn? Simpel: we kunnen polders bouwen, toeristen klompen verkopen en we kunnen Roadburn organiseren. Ok, eerlijk gezegd is dat laatste natuurlijk helemaal op de conto te schrijven van organisator Walter Hoeijmakers, ook wel ‘de Jan Smeets van de goede smaak’. Maar als we dan toch onze tijd gaan verspillen met ‘trots zijn op Nederland’, laten we het dan houden bij dit internationaal geprezen festival waar mannen met baarden van Peru tot Portugal een pulserende penis van krijgen. Elk jaar is het weer verbazingwekkender wat die Walter klaarspeelt in de Tilburgse 013. Dan staat Neurosis de pan uit te heersen, dan weer Hawkwind. Geen klein wonder dat het vierdaagse stoner feest elk jaar sneller (lees: binnen een uur tijd) is uitverkocht. Een van de klappers van dit jaar? Überdoomers Candlemass spelen hun monumentale plaat ‘Epicus Doomicus Metallicus’ in zijn geheel. Dit in het kader van het 25e jubileum, en dus gewoon met Johan Längquist op zang. Niet dat Zweden hun huidige zanger Robert Lowe thuis laten, want voor hem is ook een plekje in de setlist gereserveerd. Kortom: Roadburn pakt weer doodleuk uit met een unicum. Oh ja, naast dat feestje van Tom Gabriel Fisscher. De komende editie van Roadburn vindt plaats op 15, 16 ,17 en 18 april 2010, en is op zaterdag 13 december binnen 10 minuten hardstikke stijf uitverkocht. Agendapuntje dus.

Lees ook:Roadburn: in no time stijf, hard en ontzettend uitverkocht
Lees ook:1 kilootje ongesorteerd binnenlands metaal
Lees ook:Nog geen kaartje voor Volbeat in Paradiso?
Lees ook:‘Death Magnetic’ in vijf minuten
Lees ook:Bassist Dark Tranquillity stopt ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.