Categorie: "Algemeen"

Daar zijn we weer!

Zo. Bent u er nog? Nekwervel vernietigend en satanaanbiddend Nederland? Sorry dat het hier zo dood was als Chuck Schuldiner de laatste tijd, maar blijkbaar zijn ze bij KPN verleerd hoe je een ADSL aansluiting aanlegt. U de oneindige hoeveelheid saaie details besparend houd ik het kort: Na een oneindig lang gevecht in de diepste krochten van callcenter hell presenteer ik u het nieuwe Metal.Blog. Of ja, nieuw. We gaan natuurlijk gewoon weer op de oude vertrouwde voet verder, zoals u het gewend bent: de heetste roddels uit de wondere wereld van gewichtig staal aangevuld met het zwartste commentaar op (als het effe kan) tout metale. Uw dagelijkse portie gezeik, weet u nog? Enfin. Na deze lange tijd uit de lucht te zijn geweest is er natuurlijk een boel gebeurd in metalland. Zo was er Sonisphere. Hahaha! Dus. Maar het grootste nieuws van de afgelopen maanden hangt nog niet aan de grote klok. After Forever is terug. Met een nieuwe zangeres. Ja, die komt er wel. En natuurlijk de langverwachte solo plaat van Corey Taylor. Een voorproefje zie je hieronder.

Wat ik probeer te zeggen is: we zijn er weer!

Rock krijgt ook een plek op blog.nl

Kijk eens aan! Sinds vandaag is er een nieuw blog bijgekomen, die jou waarschijnlijk ook zal boeien: Rock.blog.nl. Naast Alternative aan de ene kant, en de betere teringherrie aan de andere (oftewel: waar je nu naar kijkt), is er nu op blog.nl dus ook ruimte gemaakt voor Rawk. Redacteur Fons Vaneker gaat je daar dagelijks op de hoogte houden van de ins en uits op het gebied van rotsmuziek. En dat juig ik toe, al helemaal als hij de naam King Crimson noemt in zijn welkomstboodschap. Bovendien is de naam Satan nu al terug te vinden op de frontpage. Zit wel snor, wat metal.blog betreft. Welkom!

Fuckshovel: één dikzak, negen blikken ravioli

Normaal gesproken is het pas op vrijdagochtend tijd op Metal Blog  voor jouw wekelijkse doses metalgerelateerde clips en filmpjes. Dit is echter zó goed dat ik er niet mee kon wachten. Het is al weer een paar maanden oud, maar vergeef het mij dat ik eventjes de actualiteitsdrang achterwegen laat. Want wat ik wil laten zien is niks minder dan de officiële videoclip van een band genaamd Fuckshovel. Die naam alleen al stemt mij meer dan vrolijk. De muziek is zowaar nog beter: een zeer aanstekelijke mix van metal, punk en rock. En dan de clip: Daar zijn geen woorden voor, dat moet je gewoon zien.

Eerste details nieuwe Napalm Death album

Napalm Death is hard aan het werk een opvolger voor hun laatste plaat Smear Campaign te maken. En het belooft weer een vredelievende boodschap te bevatten: "waarom vermoorden we elkaar om verder te komen?" – aldus zanger Barney ‘hard met de wangen wapperen' Greenway.

Metal keert terug op blog.nl

Sinds november 2007 werd het wel erg stil hier op metal.blog.nl. Na een mailtje gestuurd te hebben zal ik – Alex Nasse (26/Blog.nl newbie/Metal fan) – de metaal liefhebbers op de hoogte houden van het laatste nieuws en non-nieuws uit de wereld van gewichtig staal. Blijf terug komen zou ik zo zeggen, want ik ben van plan er iets moois van te maken!

Maiden wijst nominatie keihard af

Nog meer Iron Maiden nieuws, wederom afkomstig van hun eigen website. De heren zijn niet gevleid door de recente nominatie als ‘best return act' voor de Vodaphone Live Awards. Hoezo? Dat is toch een prachtnominatie voor een band die nog nooit uit elkaar is geweest?

Entombed – Serpent Saints

Het verhaal van Entombed moge bekend zijn. De band stond aan de geboorte van de (Zweedse) death metal en ontwikkelde zich door de jaren tot een lawaaiige Death & Roll band. Naar eigen zeggen (of dat van het platenlabel) is dit nieuwe album het beste sinds Wolverine Blues.

Dark Tranquillity – Fiction

Hoewel Dark Tranquillity tot de grondleggers van de Gothenburg metal behoort, heeft dat de band nooit bijzonder veel succes opgeleverd bij het grotere metal publiek. Met de vorige plaat Character, die vooral door de vette sound haar voorgangers voorbij streefde, heeft de band echter een grote stap voorwaarts gemaakt en met deze nieuwe plaat komt daar een flinke stap bij.

Serie over black metal met hoofdrol Gorgoroth

Geen gebrek aan aandacht voor black metal de laatste tijd. Na verschillende documentaires is het nu VBS.tv dat een vijfdelige serie over black metal uitzendt. Het station zoemt daarbij met name in op Gorgoroth. De eerste twee afleveringen staan inmiddels online. De eerste vind je hier en de tweede hier. Het genre lijkt bezig met een comeback.