Zomaar een gerucht: AC/DC op de zomerfestivals

Soms is het leuk om gewoon een gerucht te starten, dat niet gebaseerd is op harde feiten. Laten we eerlijk zijn: het is wat internet bestaansrecht geeft, en weblogs interessant maakt. Bij deze mijn aandeel: AC/DC speelt aankomende zomer op de festivals! Natuurlijk baseer ik dit niet op niks. Noem het lauwe lucht. Het zit zo…

De eerste tourdata van de Australische rockdinosauriërs zijn net bekend gemaakt, om precies te zijn het Noord Amerikaanse deel van de wereldtournee. Deze loopt van eind oktober tot en met midden december. Ook weten we dat de band daarna vanzelfsprekend even kerst gaat vieren, om dan pas door te gaan naar de volgende werelddelen: Zuid-Amerika (dat zal dan wel februari – maart zijn), en dan pas Europa, met de leeftijd van de heren in gedachte neemt men eerst weer een aardige pauze om de achterkleinkinderen naar de crash te brengen en verse stomazakjes in te slaan, om rond april of mei terug te keren naar ‘ons'  continent.

Er is natuurlijk nog iets dat dit logisch zou maken: optreden brengt geld in de kas (waarom ga je anders op je negentigste een nieuwe hardrock cd opnemen), en niet alleen voor AC/DC. De concertpromotors weten het als geen ander: festivals zijn big business (elk boeren gat heeft tegenwoordig een podium met een P.A.), en de Europese festivals al helemaal. Metallica spendeerde niet voor niks de laatste vijf zomers hier. Wie ‘tallica boekt heeft succes, en wie AC/DC boekt al helemaal. Die hebben namelijk de ‘wow, da's lang geleden' factor, die onweerstaanbaar is. En niet te vergeten: hoe lang zal deze band nog artritis blijven trotseren om op te treden? De zogenaamde ‘misschien wel de laatste kans' factor. 1+1+1=5.

Om het compleet te maken te maken: de organisatie van Wacken Open Air schijnt gesuggereerd te hebben wisselstroom/gelijkstroom binnen te willen halen. Dit in de krant Suddeutsche Zeitung (wie het artikel heeft, meld dat even in de comments) Als we dan toch geruchten creëren doen we het goed. Het zou in elk geval betekenen dat de band (in Augustus) beschikbaar is.

Oh, er is ook nog een album genaamd Black Ice, dat eind oktober uitkomt. Wie geeft. Ik – en de rest van rockminnend Europa waarschijnlijk met mij – wil ‘Thunderstruck', ‘Hells Bells' en ‘Highway to Hell' schreeuwen en ‘wow' roepen wanneer de vijftigste vuurpijl de lucht in gaat. Die nieuwe nummers zijn weinig meer dan een excuus om weer op te treden.

Hiermee is het dus (compleet niet) bewezen: AC/DC zien we terug op Graspop, Fields of Rock (in het Goffertpark), Rock Am Ring, Download, Reading, Pukkelpop en Wacken Open Air. En Pinkpop, dat zelfs daarmee niet uitverkoopt, natuurlijk.

Lees ook:Vraag maar aan je opa: Whiplash
Lees ook:Metallica doet dus wel festivals deze zomer
Lees ook:De brains komen er aan
Lees ook:Black Sabbath in de studio (of ja, ‘Heaven and Hell’ dan)
Lees ook:Nieuwe Linkin Park DVD in de maak

2 reacties op “Zomaar een gerucht: AC/DC op de zomerfestivals

  1. Flo

    jezus wat kan jij zeiken over leeftijd zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    Wat een azijnpisser ben jij zeg!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.