Bier is voorlopig nog headliner op Wacken 2009

Ten eerste even het schokkende nieuws dat ondanks dat er nog maar een maand of acht te gaan zijn tot Wacken Open Air weer plaatsvindt, het Duitse bedevaartsoord nog niet is uitverkocht! Al gaat het wel rap; de teller staat op 50.000 aangekochte kaarten. Dan de aankondiging van een bijzonder spook uit het verleden; Gwar. Ja, echt! Da’s lache natuurlijk, maar persoonlijk vind ik – zoals zo velen als ik de fora afstruin – dat de line-up nog niet echt vlamt. Even wachten op AC/DC, dus?

Wacken viert volgend jaar een jubileum met tot nu toe In Flames, In Extremo, Machine Head, Nevermore, Hammerfall, Axel Rudi Pell, Tristania, Epica, Cathedral, Amon Amarth, Walls of Jericho, Korpiklaani, Kamfar, Einherjer en Callejon. Prima line-up, maar zoals Seda van de Osdorp Posse ooit sprak: “D’r kan nog meer bij!”

Maar maak je geen zorgen, met zoveel mooie releases die het jaar 2008 kende kun je met een gerust hart rekenen op een prachtlijst aan tourende bands voor de festivals van 2009. Denk aan Cradle of Filth, Satyricon, Gojira, Burst, Unearth, enzovoorts, om maar wat te noemen.

Komt uiteindelijk wel goed met dat verjaardagspartijtje, dus.

Lees ook:Strakke broekjes in Frankrijk
Lees ook:Uw metalkater voor het nieuwe jaar: Wacken stijf uitverkocht
Lees ook:Machine Head op Wacken 2009
Lees ook:Waldrock steeds aantrekkelijker
Lees ook:Wâldrock sterkt de line-up (+updeet 31/01)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.