Headliners Graspop: Een dikke teleurstelling.

Hè? Zijn dit nou de headliners voor Graspop 2009? Mötley Crüe, Slipknot en Marilyn “reetveter” Manson? Een teleurstelling voor wie op iets monumentalers hoopte. Daarbij tekenen we wel even aan dat Slipknot best gezellig is als live band (klinkt niet, knikt wel), en Motley Crue na dertig bier te doen is. Dus, blijft het hierbij kwa hoofdacts? Let’s hope not..

Meer aandacht verdient de komst van Down, het Anselmo/Windstein aanhangsel dat sinds 2006 een hard tourende band is geworden. De naam Gojira durf ik al bijna niet meer te pluggen bij u daar, (Gojira!) dus dat zal ik dan ook maar laten (not! Gojira!). Wederom een mooie naam dus. Ook mooi, maar verwacht: de wederopstanding van Pestilence gaat uiteraard Dessel niet voorbij, evenals Mastodon dat uiteraard komt met het nieuwe album op zak.

Voor de rest zijn de nieuwe toevoegingen niet echt vlammend, na een mooie start een paar weken terug. Exodus is een verplicht nummertje – maar maakt de liefhebber ongetwijfeld blij – Buckcherry is gewoon een schijtband die kapot moet en er eigenlijk alleen maar staat omdat men anders Crüe niet had kunnen boeken, Black Stone Cherry is toch meer iets voor mensen die bij de bijbehorende platenmaatschappij werken en het Hatebreed geintje kennen we nou ook wel weer. The Gathering, Killswitch Engage, August Burns Red, leuk en aardig, en tja Jon Oliva’s Pain, daar moet je houden.

Misschien is het een kwestie van smaak, maar ergens mogen er wat meer van deze bandjes bijkomen om het wat spannender te maken.

Je zou kunnen zeggen: ‘wat zeik je nou? die eerste namen waren toch wel maachtig mooi’, en dan heb je gelijk. Want netto is het een prima programma tot nu toe. De nieuwe lichting doet in elk geval mij nog niet naar de 135 euri kostende tickets grijpen. Het heeft nog nét dat beetje extra nodig.

ANTHRAX
AUGUST BURNS RED
BLACK STONE CHERRY
BLIND GUARDIAN
BUCKCHERRY
DAGOBA
DEVILDRIVER
DISTURBED
DOWN
DREAM THEATER
EPICA
ETHS
EXODUS
FIREWIND
GOD FORBID
GOJIRA
HATEBREED
HEAVEN AND HELL
JON OLIVA’S PAIN
KATAKLYSM
KEEP OF KALESSIN
KILLWITCH ENGAGE
LAAZ ROCKIT
LACUNA COIL
LEGION OF THE DAMNED
MARILYN MANSON
MASTODON
MÖTLEY CRÜE
NEGURA BUNGET
PAPA ROACH
PARKWAY DRIVE
PESTILENCE
SACRED REICH
SAMAEL
SCAR SYMMETRY
SLIPKNOT
TAAKE
THE GATHERING
TRIVIUM
VOLBEAT
W.A.S.P.
WOLVES IN THE THRONE ROOM

Lees ook:‘Killswitch Engage’: niet te verwarren met ‘Killswitch Engage’
Lees ook:Exodus ont-Balofft ‘Bonded By Blood’
Lees ook:Zondag katerdag: Combat Tour 1985
Lees ook:Giel Beelen look-a-like geeft ‘voor lul staan’ nieuw elan
Lees ook:Dream Theater naar Graspop

5 reacties op “Headliners Graspop: Een dikke teleurstelling.

  1. frank

    Waar denk u aan bij het beetje extra heer Nasse?
    Als het mij gevraagd zou worden zou ik Paradise lost willen zien op Graspop 2009. Neemt niet weg dat mijn weekend goed gaat worden eind juni :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Alex Nasse

    Paradise Lost vind ik zeker een mooie naam, maar wat mij betreft rukt men een blik goede undergroundbands open, zoals een week eerder te zien zal zijn op Hellfest in Pays Croisantes. Ik noem een Misery Index, een Nachtmystium, een Torche, een Electric Wizzard. En ja, Graspop is zeker een line-up waar je je penis bij kan aflikken. Maar Hellfest heeft nét een beter kwakje underground toppers. Maar goed de lijst is nog niet compleet, en het is netto beschouwd is het nu ook niet onverdienstelijk. ‘t blijft allemaal subjectief.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan

    doe normaal joh, motley crue is tof

      /   Beantwoorden  / 
    1. RocknRobin

      JONGE! MOTLEY CRUEEEEE! :D
      best veel toffe bands, ook veel troep
      dit jaar wel richting belgie dus!!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Alex Nasse

      Heeft u ook een URL waar ik dit na kan lezen?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.