Rush in Ahoy

Kort maar krachtig – Prog rockers Rush spelen na de zomer in Nederland. De band doet Ahoy aan op 16 en 17 oktober. Om te horen hoe de band tegenwoordig klinkt, klik je hier om de nieuwe single Far Cry te horen.

Lees ook:Nieuwe clip Soilwork
Lees ook:Dream Theater strikt vette supportband
Lees ook:Tool live bij de buren
Lees ook:De brains komen er aan
Lees ook:Mp3 terreur: Art 238

24 reacties op “Rush in Ahoy

  1. CYGNUS, the god of balance.

    Allen hierheen! Dit zijn de beste rock- muzikanten ter wereld, en ze klinken vandaag beter dan ooit! RUSH IS THE BEST BAND IN THE GALAXY!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert Daems

    Rush in Ahoy was geweldig. Ze speelden van 20.00uur tot 23.15 met tussendoor een pauze van 20 minuten. Het is nu 0.43 en mijn oren suizen nog een beetje na, soms vond ik het een beetje té hard. Dan staan je trommelvliezen bijna op springen en hoor je de muziek niet goed meer.
    Rush speelde de sterren van de hemel, alle drie de heren zijn bijzonder begaafd en het lijkt wel of de tijd geen vat op ze heeft. De stem van Geddy Lee klinkt nog net zo als op de platen van 30 jaar geleden.
    Alex Lifeson is een superpurist en speelt iedere noot exact zoals deze ooit bedacht is en Neil Peirt… tjsa Neil Peirt… er zijn geen woorden voor de kwaliteit van deze drummer. Vooral toen tijdens zijn solo het drumstel een halve slag draaide en hij aan de andere kant van het potten en pannenspel verder ging met een weergaloze show, steeg een vlaag van adoratie door het publiek.
    De toegift bestond uit drie nummers en was helemaal waanzinnig. De beste versie van YYZ die ík ooit heb gehoord.
    Verder is de band zelf enigszins statisch op het podium, maar de combinatie met de filmpjes en het vuurwerk op het podium maakten er een geweldig spektakel van.
    Het intro van Tom Sawyer door de poppetjes van South Park vond ik geniaal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Falco2112

    Rush was gisteren enorm genieten.
    Waanzinnig!!!
    Het was alweer mijn 5e keer Ahoy met Rush, en bij de volgende zal ik er zeker weer bij zijn.

    Heeft iemand ergens foto’s op het web gezet of gevonden?
    Zo ja, mail dan even naar [email protected]
    Al vast bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Willem

    Als je als 17 jarige voor het eerst Rush live zag in Ahoy is het mooi als 44 jarige dat later over te doen. Echt af en toe kippenvel en erg genoten van een zeer strak concert. Optimaal vakmanschap!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rob K

    Dit was zeker een topconcert. Vorige week Dream Theater nu RUSH, wat een week!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Denise

    Haha ik moest ook lachen om die Southpark intro van Tom Sawyer. Kijk normaal altijd op dat tijdstip Southpark, kon ik het in Ahoy toch nog een beetje zien :)
    Enniewee, ik kon het niet laten om halverwege het optreden m’n vriend even in de oren te blerren: en waar denk jij dat TOOL zijn invloeden vandaan haalt? :P
    Neil lekker gevlamd. Shit, als ik hem aan het werk zie baal ik er elke keer weer van dat ik thuis nooit zoveel oefen. Achja, vanavond weer keihard repeteren met de eigen band, ik heb gister weer een flink scheut motivatie en inspiratie opgedaan!

    Denise (22)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jan Willem

    Dinsdag voor de weet ik veel hoeveelste keer Rush in Ahoy gezien en voor de eerste keer flink teleurgesteld door dit rockmonument. Net op het moment dat ik er helemaal inzat namen de mannen even pauze. Jammer! Ronduit vervelend was het dat de nummers na de pauze (van het nieuwe album) niet alleen niet zo sterk waren maar dat het geluid ook nog eens beneden alle peil was. Na 3 nummers trok ik het niet meer. Jammer wel, want nu heb ik Witchhunt en Natural Science gemist.
    Het geluid was trouwens voor de pauze ook al niet het sterkste onderdeel. Over de muzikale kwaliteiten van de heren bestaat geen twijfel maar ik vind het teleurstellend dat ze niet wat meer aandacht aan het geluid besteden. Het is niet voor het eerst dat ze in die betonnen bak spelen dus ze zouden beter moeten weten. Als ze volgende keer in de HMH staan dan waag ik een nieuwe poging; wordt het weer Ahoy dan doe ik het voortaan met de dvd’s.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Dennis

    Als 15 jarige was dit mijn 1e “grote” concert wat ik ooit meegemaakt heb, maar dan ook meteen wel een van een geweldige band.
    Ik vond het wel jammer van het geluid. Er zat veel te veel bas in, waardoor sommige leuke loopjes op basgitaar amper te horen waren, en de akoestische gitaar was niet à nauwelijks te horen.
    Toch vond ik het een geweldige show met mooie effecten en een leuk repertoire. Gelukkig stonden de mannen nog te lachen en te swingen op het podium (in tegenstelling tot The Police).
    Ben zeer benieuwd naar de dvd en zal hem zeker kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Edwin

    Weergaloos mooi concert!!! Wel hard, inderdaad. Ik had oordoppen mee, en na de pauze toch maar ingedaan. Dan maar voor schut lopen…….

      /   Beantwoorden  / 
  10. De Mey Filip

    Speciaal vanuit België gekomen om die Canadese rockers aan het werk te zien, en wow wat een vakmanschap ! Die mannen kunnen er nog jaren tegenaan ! Absolute toppers waren Witch hunt en Tom Sawyer ! bedankt Geddy, Alex en Neil voor het wondermooie, 3!!! uur durende concert ! Ik ben fan voor het leven!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Karel

    Hé Jan Willem, leuk zo’n nederlandse zeikmentaliteit en dan nog in het kwadraat. Weggaan bij een Rush-concert????? Ga verhuizen joh, op jupiter is vast nog wel een plekje voor jouw.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Cornie

    Fantastisch concert! Deze rockers staan voor mij al jaren aan de TOP. Deze drie TOP muziekanten hebben er weer een TOP prestatie neergezet. Ik heb een zwak voor Neil Peart,wat kan die man drummen.Ik wacht op volgende concert.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Niels

    Nou, dat klinkt goed. Was er zelf niet bij, maar de band heeft duidelijk indruk gemaakt als ik dat zo lees. Dank voor de verslagen!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Henk

    Het was een fenomenaal optreden, met veel aandacht voor de laatste CD ‘Snakes and Arrows.’ Naar mijn smaak de beste plaat sinds Moving pictures uit ’81, dus ik vond het zeker niet vervelend dat er maar liefst negen nummers van werden gespeeld. De nieuwste Rush-klassieker is ongetwijfeld het instrumentale ‘The main monkey business,’ al heeft S&A nog wel een paar juweeltjes. Ik stond twee avonden nogal vooraan, dus ik had wel een goed beeld maar zeker geen optimaal geluid. Dat had echt veel beter gekund, als ik dat vergelijk met de concerten van Eric Clapton en The Who die ik onlangs in Ahoy zag. Maar het vakmanschap van de heren is onovertroffen, op de zang van Geddy Lee zit nog geen slijtage en ook het drumwerk van Neil Peart was opnieuw grensverleggend. Het is een beetje jammer dat daar slechts tweemaal 6.000 toeschouwers getuige van waren. In deze supervorm kan Rush nog wel een decennium mee!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Jeroen

    Ondanks de 2 superconcerten in Ahoy kunnen deze niet in de schaduw staan bij hetgeen de heren op 19 oktober jl. lieten zien en horen in Oberhausen. Geluid 10 keer beter in een echte hal (in plaats van de bunker in Rotterdam), show nog gelikter en afgestemder, publiek iets enhousiaster en de boys helemaal los. Wel dezelfde set, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Gratis parkeren en binnen 5 minuten op de snelweg naar huis. Oberhausen is een vette aanrader voor de volgende keer.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Robert Daems

    Zoals ik al eerder aangaf vond ik het geluid ook beroerd. Oberhausen is dus zeker een goede suggestie.
    Wat ik alleen niet begrijp is dat Rush uitgerekend Ahoy pakt om een dvd op te nemen. Ze moeten wel heel veel kunnen goedmaken aan de audiotrack…

    Toch eerst maar eens luisteren voordat ik die dvd ga kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Henk

    Drie jaar geleden was ik ook in Oberhausen, maar daar was het geluid niet veel beter dan twee weken later in Ahoy, beide keren helaas niet al te best. De parkeergelegenheid is er inderdaad echt geweldig, daar kan Ahoy nog een puntje aan zuigen. Maarrr… komt er nog wel een volgende keer?? Ik vrees dat Rush een keer is uitgespeeld, omdat ze niet voor zalen met plm 4.000 mensen naar Europa komen. Al lees ik dat het concert in Helsinki (14.000 m/v) binnen 24 uur was uitverkocht.

      /   Beantwoorden  / 
  18. monica

    Superavond gehad..echt waar! Van het begin tot het eind zat ik helemaal in het concert. Misschien is het mij daarom niet opgevallen dat het geluid niet altijd optimaal zou zijn. Anyway…voor het eerst naar een Rush concert geweest en had best nog een 2e avond gewild!
    Wat een vakmanschap, lichtshow, gave filmpjes enz.
    Heb halverwege de arena gestaan en kon alles goed zien en horen. En weet je wat zo leuk was?
    Dat ondanks dat er veel publiek boven dat 40 was, mijn dochter en nichtje resp. 17 en 16 jaar een superavond hebben gehad.
    Kortom, de heren van Rush wisten deze meiden te boeien!

      /   Beantwoorden  / 
  19. Ad

    Ha die Rushfans,

    In afwachting van de geweldige DVD die er een keer aan gaat komen staan er sinds kort ook enkele foto’s op de Rush website.
    Ga naar de site: dan multimedia en dan Rush on the road en dan Rotterdam. Er staat wel vermeld bij multimedia: section coming soon maar gewoon rush on the road aanklikken. Helaas kan je ze er niet afplukken maar dat geeft niks ……… er komt toch een super DVD Na Brazielie, Duitsland nu scheepsrecht!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Ad

    Geluid was PERFECT,

    O ja…… en het geluid was dinsdags en woensdags Perfect. kanttekening mijn gehoor heeft in al die jaren al wat schade opgelopen en daarom lekker als de versterkers open staan en ….. mijn zoon had oordopjes in en die vondt het ook vet gaaf!
    Rushgroeten Ad

      /   Beantwoorden  / 
  21. Daloog

    INDERDAAD mooie foto’s uit Rotterdam.
    Tip printscreen en bewerken in fotoprogramma!
    Heb je toch een mooie serie totdat de DVD komt.
    Keep on Rush..ing..

    Daloog

      /   Beantwoorden  / 
  22. rushmeisje

    Dat Rush Ahoy heeft gekozen voor dvd opnames komt( denk ik ) doordat een groot aantal nederlandse Rushfans een digital diary heeft gemaakt voor de heren.de dvd lijkt me een mooi dankjewel cadeau van Rush

      /   Beantwoorden  / 
  23. Ad

    Heb dit concert ook bijgewoond en stond in de Arena. Voordeel is dat je daar gemakkelijk van plaats kon wisselen. Ik merkte vooral op dat het toch wel uitmaakte waar je stond. Soms was het geluid wat minder op enkele plaatsen, maar in het algemeen was het zeer goed (voordeel hiervan is dat je het concert vanuit allelei plaatsen kon bekijken, ook bij de mengpanelen, belichting camera’s etc-heboverigens ervaring met meer dan 150 concerten van diverse bands op allerlei plaatsen en ahoy scoort dan beslist niet slecht!

      /   Beantwoorden  / 
  24. Harro

    Rush heeft voor DVD opnames voor Rotterdam gekozen, omdat in Belgie een bedrijf zit dat goede concertopnamens kan maken. Lekker dichtbij dus.

    Tijdens het eerste concert zat ik achter een Amerikaan, die in Praag woont en samen met zijn Tsjechische vriendin speciaal overgevlogen was om Rush in Rotterdam te zien. Hij ging helemaal uit zijn dak, terwijl zijn vriendin zat te zwijmelen in de armen van een havenarbeider.

    Het beste concert ooit, na vorige concerten van Rush, diverse concerten van Yes, Marrilion, Saga, Ten Years After en Joe Jackson.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.