Corey Taylor reageert op Zuid Afrikaanse slachting

Ach ja, het was al weer een tijdje geleden dat een metal icoon de schuld kreeg voor een moord door een gestoorde tiener. Afgelopen week was het ‘raak' – vergeef me de dubbelzinnigheid – in Zuid Afrika waar een 16-jarige student met een zwaard bewerkt werd door de twee jaar oudere Morné Harmse. Hij droeg een Slipknot masker, en ach de rest kan je zelf wel invullen lijkt me. Zanger Corey Taylor reageerde gisteren voor het eerst op het incident en trekt er – naar mijn smaak geheel terecht – zijn handen vanaf.

Het sneue gebeuren had plaats op de ‘technical high school' in Krugersdorp. Na de medestudent toegetakeld te hebben – die terplekke overleed – stak Harmse ook nog twee hoveniers neer. Dit alles getooid in een masker dat ‘overeen komt' met die van Slipknot drummer Joey Jordison. Later troffen de authoriteiten nog maskers aan die overeen kwamen met die van Shawn "Clown" Crahan en Dj Sid Wilson. Vanzelfsprekend kwam de schuld te liggen bij de muzikale voorkeur van de achttien jarige. "Hij was gecamoufleerd als die man uit Slipknot", aldus woordvoerder van de school Piere Eksteen, "We weten dat de verkeerde muziek en drugs slechte gevolgen hebben. Jonge mensen moeten geïnformeerd worden over de effecten van slechte, satanische muziek."

Kortom, het is weer raak. Maar Corey Taylor laat zich niet gek maken. Zo verteld hij aan Blender: "Natuurlijk ben ik geschokt door het feit dat er mensen gewond zijn geraakt, en er iemand is overleden. Maar daar houdt [onze] verantwoordelijkheid op. Onze boodschap is juist zeer positief. (..) Ik moedig niemand aan om iemand te vermoorden. Ik moedig onze fans aan zich uit te drukken, elkaar te helpen."

Tja, het zal wel weer niet aankomen. De vraag blijft: wie kreeg de schuld als Harmse naar Jazz of Klassieke muziek luisterde. Misschien was het verstandiger – zoals altijd – naar zijn persoonlijke omstandigheden te kijken. Wat was dat precies met die drugs?

Het interview met Taylor in Blender.

Meer over het incident in Krugersdorp.

Lees ook:Slipknot hakt knoop door
Lees ook:Slipknot-zanger in Anthrax?
Lees ook:Die wandelgangen toch. “Slipknot op de festivals.”
Lees ook:Alsof Stone Sour nog niet erg genoeg was..
Lees ook:Anonieme held stelt een nobele daad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.