Pink Floyd toetsenist overlijdt op 65-jarige leeftijd

Richard Wright, medeoprichter van Pink Floyd, is gisteren op pensioensgerechtigde leeftijd overleden aan kanker. Hij schreef onder andere het geweldige nummer 'The Great Gig in the Sky'. Wright is het tweede oorspronkelijke Floyd-lid die overlijdt, na Syd Barret twee jaar geleden.

Revolver noemt in een in memoriam zijn persoonlijke invloed "nogal eens onderschat", en haalt een veelzeggend citaat aan van de website van Pink Floyd gitarist David Gilmour – waar Wright in zijn laatste jaren mee tourde: "..zijn soulvolle stem en spel waren vitaal en magische componenten van onze sound"  

Wright kreeg tijdens het opnemen van het legendarische The Wall project zijn ontslag van überego Roger Waters. Zijn solo-carriere is daarna nooit echt van de grond gekomen, maar hij laat wel een aandeel in de hoogtijdagen van Pink Floyd achter: van The Piper at the Gates of Dawn tot hét Floyd album Dark Side of the Moon.

Dat Pink Floyd nog ooit een reünie zal houden lijkt nu haast uitgesloten. Met het heengaan van Richard Wright overlijdt daarmee een stukje pop, rock, indie en ook metal geschiedenis, aangezien de invloed die deze band nog altijd op muziek heeft van bijna onschatbare waarde is.

Great Gig In the Sky

Interstellar Overdrive

Time

Lees ook:Ja hoor: Priest Feast naar de HMH te Amsterdam
Lees ook:Heavy festival update
Lees ook:Rammstein: ein Mensch schreibt
Lees ook:Testament wederom op de planken en in de studio met topdrummer
Lees ook:Dragonforce in All You Need Is Love scene

2 reacties op “Pink Floyd toetsenist overlijdt op 65-jarige leeftijd

  1. Susanne

    Wat goed dat je er aandacht aan schenkt!
    Ik ben hier behoorlijk kapot van. De muziekwereld verliest een geweldig muzikant en een aimabel mens.
    Ik vind trouwens dat de twee soloalbums van Rick “Wet Dream” en “Broken China” (ook hiervan zijn de nodige stukken op Youtube te vinden!) zeer de moeite waard zijn. Het is goed te horen hoe groot zijn aandeel aan de typische Floyd-Sound was. Zijn muziek is weliswaar moeilijk onder de noemer metal te sorteren. ;-) Iets voor de stillere momenten in het leven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.