Nieuw plastic wk41: op één ledemaat te tellen

Kwam er vorige week nog een 'shit-load' aan platen uit -hoewel ik er achter kwam dat die van Dagoba opgeschoven is maar goed -, deze week doen we het met ééntje. Met daarbij de aantekening dat sommige platenmaatschappijen wel duidelijkere release info mogen verstrekken. Waarvan akte.

 

 Bloodbath -  The Fathomless Misery

Death metal zeker? Nee, je meent het. Maar pas op, wel een band waar veul metalheads van wakker liggen. Een Zweedse ' supergroep' (brr) met Mikeal Akerfeldt (weet iemand hoe je zo'n bolletje op de 'A' krijgt?) van Opeth en een stukje Katatonia. Brachten begin deze eeuw de meesterlijke feestplaat 'Ressurection Through Carnage´ uit, dit jaar een EP´tje en bouwden ook een feestje met Peter Tägtgren in 2005.

Voor de liefhebbers van: Polonaises vol dood, verderf en rondspattende organen. Death Metal met de groove diep in de groef.

Opvallend genoeg is er nog geen fatsoenlijke recensie van de nieuwe Bloodbath te vinden. En als we eerlijk zijn, ik heb hem ook nog niet eens gehoord, maar dat komt voornamelijk omdat de nieuwe Gojira, Burst, Amon Amarth en-ga-zo-maar-door allemaal te vet zijn. En ja, af en toe moet een mens ook even eten of boodschappen doen. De enige oplossing is dus zelf even gaan luisteren. Ik heb er echter vertrouwen in dat het een prima plaatje is dat het standaard deathmetal gebeuk overstijgt. 


Lees ook:Jezus mag je niet onderkotsen
Lees ook:Youmosh Friday: Trivium, Rage Against the Machine, Metallica
Lees ook:Death metal dream team
Lees ook:Chinese Democracy Countdown; feiten voor bij de koffie
Lees ook:Weer een nieuw Metallica-nummer: My Apocalypse

Eén reactie op “Nieuw plastic wk41: op één ledemaat te tellen

  1. ZonderNaam

    En zo kom ik nauwelijks aan toe aan het luisteren van de nieuwe amon amarth omdat dit bloodbath schijfje al een paar weken (lang leve het internet) rondjes maakt op mijn iPod…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.