Slipknot – Voliminal: Inside The Nine (DVD)

Slipknot liet zich twee jaar volgen door een cameraploeg. Dat heeft een documentaire opgeleverd waarop de negen gemaskerde mannen uit de doeken doen hoe het is om in deze populaire band te spelen. Tevens maken ze duidelijk wat ze precies met Slipknot willen.

De band wordt vooral on the road gevolgd. De opnames onderstrepen ook eens te meer dat Slipknot en fenomenale live-act is. Met negen man is het een drukte van belang en kom je af en toe ogen en oren tekort. De camera’s zijn echter niet de hele tijd op de band gericht, maar richten zich vooral op de hele entourage. Je krijgt een goed beeld van wat er allemaal komt kijken zo’n metalcircus. Uiteraard blijven alle ranzige backstage perikelen ons ook niet bespaard. Tot een zeer hardnekkig verstopte wc aan toe.

In tegenstelling de vorige dvd, waar je haast een epileptische aanval van krijgt, pakt men het op deze dvd een stuk rustiger aan. De camerashots blijven vaak zelfs wat te lang hangen. Dat haalt de snelheid er een beetje uit.Bovenal is dit echter een interessant beeldverslag over het leven van een stelletje gemaskerde, overalldragende rockartiesten.

De luxe digipack bevat ook nog een tweede dvd met individuele interviews met de bandleden, videoclips en een negental livenummers. In goede Slipknot traditie dus weer tot in de puntjes verzorgd!

(Verschenen in Platomania)

Lees ook:Nieuw album Velvet Revolver krijgt vorm
Lees ook:Sepultura klaar voor ‘the road’
Lees ook:Shadows Fall – Threads Of Life
Lees ook:Te mooi om waar te zijn: Den Groten Vier samen op tour
Lees ook:Cradle Of Filth – Live Bait For The Dead

2 reacties op “Slipknot – Voliminal: Inside The Nine (DVD)

  1. Bart

    Toffe dvd! Mooie aanvulling op de live dvd van een paar jaar geleden. Wel een flinke zit trouwens.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hell Yeat Rub

    t sal een vette dvd zijn…vroeger was k wel fan van slipknot maar dat is er nu wel een beetje af -> SATYRICON

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.