Devin Townsend – Ziltoid The Omniscient

Net nu we al druk genoeg zijn met de terroristische dreigingen binnen onze eigen planeet, dienen we ons serieus zorgen te gaan maken om de dreiging vanuit het heelal. Ziltoid The Omniscient staat namelijk op het punt onze aardbol te vernietigen. Onze enige redding is hem onze beste kop koffie te bezorgen. Zwart welteverstaan.

Rond dit gegeven heeft beroeps-schizo Devin Townsend zijn nieuwste soloplaat geschreven. Als het ware de soundtrack bij een (nog?) niet verschenen melig science fiction drama. De muziek draagt weer het kwaliteitsstempel dat we van Townsend gewend zijn. De muziek kan omschreven worden als een kruising tussen Townsend’s eerdere solowerk en de brute metal van zijn band Strapping Young Lad.

Hyperdrive zou bijvoorbeeld niet hebben misstaan op Ocean Machine, Townsend’s eerste soloplaat. Maar er is meer. Zo doet het introductienummer ZTO sterk denken aan Queen’s soundtrack bij de science fiction film Flash Gordon en maken de dialogen en de stem van de verteller van het verhaal Ziltoid tot een bijzondere conceptplaat. En hoe melig het verhaal ook is, het is goed uitgewerkt en zit de muziek geen moment in de weg.

Vermakelijk hoe zaken als The Planet Smasher en de Omnidimensional Creator in de machtige nummers zijn verwerkt. En wat is een schurk zonder held? Captain Spectacular is hier om ons te redden. Townsend lijkt de muziek werkelijk uit zijn mooi te schudden. Op zijn 12e plaat sinds 1995 (met SYL meegeteld) is alles weer tot in de puntjes is uitgewerkt.

(Verschenen in Platomania)

Lees ook:Mp3 terreur: Devin Townsend
Lees ook:Nieuw album Devin Townsend niet van deze wereld
Lees ook:Aghora – Formless
Lees ook:Opeth – Ghost Reveries (+ DVD)
Lees ook:Heavy soundtrackje

Eén reactie op “Devin Townsend – Ziltoid The Omniscient

  1. McKillem

    Ik heb er maar 1 woord voor, geweldige plaat dit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.