Striemend! Napalm Death, My Dying Bride, Cattle Decapitation

Nieeeeeuw! Een terugkerend onderdeel op Metal.blog. Om de grote hoeveelheid streaming muziek die online komt het hoofd te bieden, en om eens een soort luisterpaal op te zetten waar je gegarandeerd geen London Calling bands tegen komt. Deze week de volledige nieuwe platen van Napalm Death (23e in de winkels) en Cattle Decapitation (2 februari), en een voorproefje van een verse depressie uit de My Dying Bride koker (23 maart). Als bonus een ‘four song promo’ van uit Nederland Oost met de Black Metal + 1 van het fijne Fangor. Als jij nou even een koptelefoon regelt, fix ik de linkjes even. Klikken en schudden met die kop, svp!

Napalm Death - Time Waits for no Slave

Compleet album op myspace.

Dat Napalm Death een nieuw schijfje uitbrengt is nauwelijks nieuws, al is het maar omdat de Britten met de bassist als een bassie dat wel regelmatig doen, en eigenlijk zonder al te veel verandering. Maar goed; da’s dan ook een beetje het idee (compromissen: -1). Het blijft toch aardig om de grondleggers van internationale kutherrie bezig te horen, en of ‘Time Waits for no Slave’ dan eindelijk een stel ballads bevat kunnen we dan ook wel betwijfelen, al schijnt het zo te zijn dat er een miniscule solo te ontdekken valt. Er is maar één manier om daar achter te komen… Klik!

My Dying Bride - My Body, a Funeral

Stukje nieuw nummer van een nieuw album, op Youtube

Nee, die bruid wil maar niet de pijp uit gaan. En ik moet bekennen: daar ben ik blij mee. Want hoe grappig citaten als ‘dit is ons meest depressieve album ooit’ (uitgesproken met gepaste trots) ook zijn, ik mag de muziek van de never ending funeral doomisten maar al te graag. Een voorproefje hoor je hier dus, de nodige uitleg vind je dan weer hier.

Cattle Decapitation - The Harvest Floor

Compleet album op Buzzgrinder, let op: tot maandag te horen.

Mooi, kunnen we even door grinden? Wie een bandnaam als Prostitute Disfigurement als onprettig ervaart, kan al sinds jaar en dag terecht bij de jongens van Cattle Decapitation. De band is niet vies van dode dieren, hoewel badwater wel weer smerig is, zo lezen we in de vermakelijke ‘liner notes’ op dezelfde website: “Another funny everyday thing that disturbs me is bath water and the idea of public pools. That’s just fucking gross.” Bovendien is het album ouderwets gezellig en ranzig als wat. Hoe kan je niet van deze band houden? Tjek.

Fangor - The First Sign of Life

En zoals beloofd: een pril geluid van een band die al langer bestaat, maar zoals de 80-jarige oorlog voornamelijk uit wapenstilstand bestond, lag het project lange tijd te rotten in een kast ergens. Doch het project ademt weer, en heeft een redelijk gevarieerd stukje blek mettel opgeleverd, waarin best gebeukt mag worden, en zelfs een catagnette van stal gehaald kan worden. Fangor, dus. Vier tracks op Myspace, en info op hun website.

Lees ook:Napalm Death onthult tracklist
Lees ook:Eerste details nieuwe Napalm Death album
Lees ook:Napalm Death blijft blaffen: album updeetje
Lees ook:Het beste non-nieuws in uren
Lees ook:Slachten, fileren en aborteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.