Striemend! The Answer, Lamb of God, Crucified Barbara, Sepultura

Jawel, er zijn weer verse striemen in de aanbieding!

Deze week een fijn en zeer gevarieerd pakket, met nieuwe tracks uit de rock hoek van The Answer en Crucified Barbara (die van die pic, inderdaad), twee headliners met de nieuwe en veel besproken Sepultura schijf ‘A-Lex’ in zijn geheel en één kirsch verse Lamb of God track.

Doen we ook nog even een stoner stukse met 16 (wederom een compleet album), en eindigen we de sessie met Hollandsche glorie van HDK (ook wel het verrassend brute project van After Forever prominent Sander Gommans).

Klikt en checkt.

The Answer – Everyday Demons

3 nummers op Myspace

Alom in de reet gevederd, en als live topper tot in de hoekjes gelikt: het Ierse retro rock gezelschap The Answer dat in de scene precies mag doen wat hippe indie bandjes verboden wordt: klinken als een band van 30 jaar terug. Maar goed, omdat jij er zo vrolijk van wordt: check (nummertje 4, 5 en 6 in de player). Nieuw schijfje volgt in maart. En onthoudt: wie retro wilt zijn moet blijkbaar The Answer heten.

Crucified BarbaraBlackened Bones

Track van het album Till Death do us Party (Myspace)

De stoerste all-chick band van de laatste tijd komt 27 februari met een nieuw album die, zoals je al gezien hebt een zeer goede kans maakt op het predicaat van ‘meest debiele albumtitel van 2009′. We vergeven het ze, het legaal gelekte ‘Blackened Bones‘ klinkt oké als een Duyvis pinda. Voor de liefhebbers van Rock in de stijl van Therapy?, met een milde metal crunch.

Lamb of God – Set to Fail

Track van het album Wrath op Altpress.com

Lamb of God, love ‘em or hate ‘em? Het is absoluut zo’n band. Zelf heb ik er bijzonder weinig mee, al klinkt het wel lekker br00t, dat contractueel gelekte ‘Set to Fail’. Verder kan je er weinig over zeggen, vermoedelijk roept de fan wederom ‘hoezee’, en haalt de rest zijn schouders op. ‘Wrath’ komt 24 februari uit, en zal ongetwijfeld weer een groot succes worden.

Sepultura – A-Lex

Compleet album te horen op Last.FM

Er is al te veel over gezegd en geschreven, die eerste sans-Cavalera plaat van Sepultura. Tijd voor jou om eens te oordelen, als je niet al de economie een handje hebt geholpen door hem stiekem te downloaden (kuch). Last.FM striemt hem in zijn geheel, zodat je morgen naar de winkel kan (of juist niet), want dan komt ie uit, namelijk. Meer ‘A-Lex’ hiero.

16  – Bridges to Burn

Compleet album te horen op een eigen website

Wie zonder ironie wordt aangeprezen als ‘Legendary Sludge Mysanthropes’ verdient aandacht. Het is trouwens geen overdreven claim, want de mannen van 16 kakken al sinds begin jaren negentig uitstekende flarden trage stront uit. Sludge-rock, zeg maar. Neurotisch? Een beetje. Edit: om een of andere reden ligt de player op de ‘Bridges to Burn’ site er (tijdelijk?) uit. Later nog eens F5-en, dus.

HDK- System Overload

Niet veel meer dan een trailertje van de nieuwe schijf op Youtube.

‘t Is misschien geen compleet album, of zelfs ook maar een heel nummer, maar om de simpele reden dat je dit geluid niet 1-2-3 zou plaatsen bij de man die voornamelijk bekend staat als de drijvende kracht achter After Forever (Sander Gommans), mag het zeker gehoord worden. Met name wie de ontwikkelingen rond HDK niet gevolgd heeft (hier, een nieuws linkje), laat je overvallen met een bruutheid die je niet zag aankomen. Lekkerrr.

Lees ook:Als Meshuggah Mesjogge was
Lees ook:De nieuwe Evergrey in zijn geheel te luisteren
Lees ook:Andreas Kisser: ‘zout toch op met je Sepultura-reünie’
Lees ook:“Sepultura” en hun liefde voor ‘A-Lex’
Lees ook:Chinese Democracy Countdown: foto + stream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.