Andreas Kisser: ‘zout toch op met je Sepultura-reünie’

Nou, Max en Igor: quit vooral niet je ‘day job’ met het spelen in Soulfly en het draaien van plaatjes, want jullie oude bandmaat Andreas Kisser is voorlopig niet geïnteresseerd in een vintage versie van het legendarische Sepultura ten tijden van ‘Roots’. Hintte Max een tijdje terug dat het wel gezellie zou zijn om in ‘de klassieke line-up’ aan den slag te gaan, nu laat Andreas door middel van een podcast – beschikbaar op MTV’s uitstekende Headbanger’s Blog – dat een hereniging van de klassieke ‘Roots’ line-up er niet van komt. Sterker nog, er was een tijd spraken van, en er is bewust voor gekozen om het niet te doen. In andere woorden: steek het grote geld maar in je reet. Stiekem is dat prima met een vette priem.

Luister maar eens naar die nieuwe Sepultura plaat, A-Lex, als ie uitkomt (ja, enfin je weet je weg wel te vinden om hem te horen, en je koopt hem toch wel als je het een fijne schijf vind, right?). Da’s een band die lekker op dreef is en zichzelf hervonden heeft. Met Max en Igor aan boord krijgen we Cavalera Fly 2.0, en om eerlijk te zijn ben ik die sound nu wel weer kotsbeu. Dus of je die Braziliaanse band nu Sepultura of “Sepultura” wilt noemen, het is allemaal een stuk spannender dan een herhalingsoefening die alleen leuk is omdat er een legendarische line-up op een podium staat.

Kisser legt het effe uit:

“We moeten wel plezier hebben in het spelen met elkaar, onderling respect hebben, ideeën bediscussiëren en iets speciaals en nieuws creëren, in plaats van alles wat gebeurd is te negeren en gewoon een ‘Roots’-tourtje te doen. Dan zijn we net slaven van onszelf (..) In Sepultura is het alsof je elke dag herboren wordt, je moet jezelf keer op keer heruitvinden. Dat is veel spannender dan gewoon de verwachtingen inlossen van mensen die denken dat ze ons beter kennen dan wij zelf doen. (..) Dat is waarom er (de ‘Roots’-reünie, dus -Lex) niets gebeurde, en we ons richten op wat we nu doen. Al het andere is slechts wat mensen vinden, meningen die ik respecteer, maar dat veranderd niks aan de situatie.”

Tja. Daar kun je nauwelijks een fatsoenlijk argument tegen inbrengen.

A-Lex‘ komt 23 januari uit via SPV.

Lees ook:“Sepultura” werkt aan nieuw album
Lees ook:“Sepultura” en hun liefde voor ‘A-Lex’
Lees ook:Max Cavalera: Sepultura reünie niet ondenkbaar
Lees ook:Trendwatcher zegt: 2009 wordt het jaar van de Metal Bitchfight
Lees ook:Striemend – Black Heaven & Sabbath Hell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.