“Sepultura” werkt aan nieuw album

Het blijft raar. Sepultura zonder Max of Igor Cavalera. Maar toch gaat de band gewoon rustig verder met touren en platen opnemen. Nu Igor uit de band is gestapt om met zijn broer het weinig opzienbarende gezelschap Cavalera Conspiracy te vormen – dat met de nieuwe Soulfly plaat op zak sowieso een bijzaak geworden is voor zijn broer – is er van de fundamenten van het ooit zo legendarische Braziliaanse gezelschap weinig over. Toch komt er een nieuwe plaat. Raar of niet raar, de titel van het album vind ik zelf wel erg sterk: A-Lex.

Dat is overigens Russisch voor ‘wetteloos', dat je het even weet.  Inspiratie haalde het gezelschap uit de roman A Clockwork Orange van Anthony Burgess. Na Dante XXI – dat gebaseerd was op Dante's Inferno – dus wederom een boek verwerkt tot een plastic schijfje, wat enigszins associatie oproept met Iron Maiden's oneindige hervertellingen van bestaande boeken, maar dat ter zijde.

Hoe vreemd – of in de ogen van de conservatieve metalfan wellicht zelfs fout-  het ook is om verder te gaan zonder Igor, de band was toch aardig op weg de laatste jaren. Met name Dante XXI uit 2006 was een prima metalplaat, en hoe groot de invloed van Igor Cavalera daarin was weet je niet. Wat dat betreft kan dit nog alle kanten op. En dat ze zichzelf Sepultura noemen? Ach, so what.

Voor de duidelijkheid, dit is Sepultura anno 2008:

V.l.n.r.: Andreas Kisser (gitaar, sinds 1987 bij de band), Paulo Jr. (Bas, en tevens enige lid van het oorspronkelijke Sepultura), Derrick Green (zang, bad motherfucker), Jean Dollabella (drums, vervanger van Igor Cavalera).

Lees ook:“Sepultura” en hun liefde voor ‘A-Lex’
Lees ook:Max Cavalera: Sepultura reünie niet ondenkbaar
Lees ook:Andreas Kisser: ‘zout toch op met je Sepultura-reünie’
Lees ook:Trendwatcher zegt: 2009 wordt het jaar van de Metal Bitchfight
Lees ook:Striemend! The Answer, Lamb of God, Crucified Barbara, Sepultura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.