Dave Mustains saaie lulkoek redt mijn dag

Heb jij een collega waar je vaak mee samenwerkt die niet ophoudt met saaie zeikverhalen over de geweldige gipswand die hij in zijn nieuwe huis aan het plaatsen is? Ik wel. Het is een brave borst verder, hoor. Maar elke keer dat hij weer begint te praten dwalen mijn gedachten af en voor ik het weet heb ik in mijn hoofd het boodschappenlijstje voor die avond al gemaakt en me zes manieren voorgesteld om de bandnaam ‘Eluveitie’ uit te spreken. En dan komt Dave Mustaine ineens to the rescue. Hij is namelijk zowaar nog saaier dan een gipswand.

De man van geniale metalplaten waar je de buren mee wakker kon houden lult je vandaag de dag compleet in slaap met de saaiste en meest overbodige album updates ooit.  

“Vandaag hebben we drie nieuwe riffs geschreven. Het zijn te gekke riffs. Mijn versterker is zo gaaf. Mijn nieuwe gitarist is zo goed. Dit wordt een mooi album.”

Bla-bla-bla. Etcetera. Tuurlijk, dit is een typisch geval van onnodige ergernis. Het argument ‘lees het dan niet’ is in dit geval zeer valide. Maar, zoals een groot Gronings denker ooit sprak: ergernis is iets prachtigs. Bovendien hoop ik keer op keer dat ik deze lectuur van indrukwekkende saaiheid aanklik dat Mustaine me iets boeiends verteld. Iets met de woordenvuur als “Take no prisoners! Take no shit!” Maar, nee dus. Vergeet het.

Je zou maar met Mustaine samen moeten werken. Of, je zou hem maar als huisgenoot hebben. Of zoon. Daar denk ik dan aan, op de woensdagochtend. Ik beeld mij in dat ik net tien uur vast heb gezeten in een lift met de frontman van Megadeth, en na een pijnlijke stilte van een kwartier aan hem vroeg; “hoe gaat het met het nieuwe album?” Dan, en alleen dan pas ben ik klaar om naar mijn werk te gaan, en alle ins en outs over het plaatsen van gipswandjes te vernemen.

De nieuwe Dave Must.. Megadeth komt ‘ergens volgend jaar uit’. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen je buren daar weer van wakker liggen, want de laatste plaat die de band uitbracht (‘United Abominations uit 2007) was best in orde.

Oh, ja. Nog zoiets waar Oom Dave maar niet over ophoudt; die band waar hij een eeuw of twee geleden tien minuten lang in speelde. ARRRRG:

Maar goed, we weten allemaal: geef deze vent een podium en alles verdwijnt naar de achtergrond.

Lees ook:Te mooi om waar te zijn: Den Groten Vier samen op tour
Lees ook:Daffy & Dave
Lees ook:Rob Trujillo over een tour met de Grote Vier: ‘We hebben het er over, ja”
Lees ook:Megadeth begint aan nieuw album
Lees ook:Megadeth: nieuwe track en Fields Of Rock

2 reacties op “Dave Mustains saaie lulkoek redt mijn dag

 1. Chris

  Hulde! Jan Mulder vind ik heel geestig, Groot Denker of niet. Ik gok dat je opmerking niet ironisch was.

  De verhouding 1 MD (of DM) album : 13 uur gipswand-anecdotes kan ik wel hebben, wellicht zelfs wel 1 : 60 !

  Ik hoop niet dat je gitaartechniek omgekeerd evenredig is met je schrijfstijl, om in de sfeer te blijven ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Cedric

  Kvind je bericht anders ook een hoop gezaag om eigenlijk niets te zeggen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.