De nieuwe Mastodon wordt “meer rock georiënteerd”

Mastodon is een van de grootste succesverhalen op het gebied van metal op het moment. Hun complexe muziek is geliefd bij muziekliefhebbers in alle soorten en maten, ze touren al jaren met de groten der aarde (Slipknot, Slayer), en speelden vorig jaar op de mainstage van Rock Werchter – of all places. Maar noem ze niet de hoop in bange metal dagen. Want dat is A: een heel suf cliché, en het is B: nog maar de vraag of dat klopt wanneer de nieuwe Mastodon-plaat bij uw lokale platenzaak in de rekken ligt. In een interview met metalsucks.net vertelt bassist en zanger Troy Sanders (foto rechts) namelijk dat de aankomende schijf ‘meer rock georiënteerd zal zijn.'

 

Natuurlijk moet je dan niet denken in termen van Creed en Nickelback. Sanders noemde referentiepunten als King Crimson, Journey en Kansas. Progressieve rock dus. Met de loodzware sound van Mastodon in gedachten kan dat nog wel eens erg goed uitpakken. Zelf gebruikt Sanders sleutelwoorden als "episch, gelaagd, breed, melodisch, donker en creepy." Dat is de band naar mijn mening sowieso al, maar toch zal het eindproduct volgens de bassist "meer in de rockcategorie vallen." Ook noemt hij het "de grootste verandering die de band tot nu toe is ondergaan."

De nog titelloze plaat is overigens nog niet af: in september willen de heren klaar zijn. Eventjes deed het verhaal de ronde dat het een conceptalbum zou worden rond het leven van de Russische monnik Grigori Yefimovich Rasputin, maar dat bleek onlangs toch een loos gerucht te zijn. Een releasedatum is voorlopig nog niet bekend, maar Mastodon speelt op 7 november in de HMH samen met Slayer en Amon Amarth, en misschien horen dan we al wat van het verse materiaal, je weet maar nooit.

Het hele metalsucks interview

Mastodon website

Lees ook:Grote namen Fields Of Rock
Lees ook:Zin om een nieuw Mastodon nummer te horen in c-kwaliteit?
Lees ook:Scott Kelly (Neurosis) met Mastodon op herhaling
Lees ook:Fokking Suffocation staat gewoon in de Billboard chart.
Lees ook:Slayer geeft kadotjes weg in Amsterdam

0 reacties op “De nieuwe Mastodon wordt “meer rock georiënteerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.