Iced Earth geeft een voorproefje

Het vriendenclubje dat zo metal is dat het bijna pijn doet (zie de 'ruige' foto, ik bedoel maar), oftewel Iced Earth presenteert via Myspace het eerste te luisteren materiaal van het aankomende album ‘The Crucible of Man (Something Wicked Part II).' Het werkje is de opvolger (zeer letterlijk in dit geval) van ‘Framing Armageddon (Something Wicked Part I)', dat vorig jaar uitkwam.

 

Het betekent meteen het eerste full length album waarop zanger Matt Barlow's ontzettend metal verantwoorde vocalen terug te horen zijn. In 2003 verliet hij Iced Earth vanwege de hilarische reden dat de 11 september aanslagen hem aan het denken gezet hadden. Hij zou bijdragen gaan leveren aan de "echte wereld" in plaats van lekker te rocken. Misschien stond niemand op die bijdrage te wachten?

Hier hoor je (het min of) meer.

 

 

Barlow's stem is trouwens in tact gebleven, daar in de "echte wereld." Voor de rest zijn het redelijk korte sampletjes die redelijk snel wegfaden, maar het klinkt allemaal wel redelijk. Het is een beetje matjes allemaal. Even wachten hoe het eindproduct klinkt, dat vanaf 8 september te koop is.

Iced Earth website

Lees ook:Obituary tekent bij Candlelight
Lees ook:Nieuw album Devin Townsend niet van deze wereld
Lees ook:Pyrexia terug bij af
Lees ook:Deftones geeft het goede voorbeeld
Lees ook:Imperia – Queen Of Light

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.