“Korn staat op een laag pitje” (je meent het)

Prijsvraag: noem – zonder te spieken – een nummer van het laatste Korn album dat je nog altijd bij staat. Het antwoord: "Korn album? Welk Korn album?" reken ik ook goed. Winnaars mogen het eerstvolgende soloconcert van Jonathan Davis bijwonen. Als troostprijs is er een all in treatment in Guantanamo Bay, en ik hoop voor je dat je de tweede plek bereikt. Want wat een zielloze, treurige en lege bedoeling is deze band toch geworden.  Nu zegt frontman Davis in een interview dat ‘Korn even op een laag pitje staat.' Zoals mijn opa altijd zei: "NO SHIT!"

Er was een tijd dat ik de tv op zijn hardst zette als een clip van het voormalige vijftal op MTV voorbij kwam, maar zo'n tien jaar later is er toch weinig over van het ooit zo briljante gezelschap. Gitarist gaat aan de haal met Jezus, drummer stapt op, band neemt een vreselijke selftitled plaat op en speelt als absoluut dieptepunt met maar liefst twee originele bandleden in de HMH.

Maar dat bedoelde Johnny niet natuurlijk. Hij doelt op een lange pauze die de band nu neemt. De kreet "welke band?" ondrukkend, lezen we even verder en zien we dat het vooral te doen is om de solotour van Davis. Die tour waarin hij in een stoel zit te kreunen terwijl een collectief topmuzikanten hem compleet van het podium spelen (vandaar die stoel?).

Toch moeten fans niet in paniek raken dat dit een lange break wordt, zo meldt hij op de MTV Video Music Awards onlangs: "We zijn nu vijftien jaar bezig, en we moeten gewoon even rustig aan doen."  Ja hallo? Rustig aan doen? Wat dacht je van alle zinnen zetten op een reunie met de originele leden, een fatsoenlijke langspeler opnemen en dan nog eens proberen?

Om het allemaal nog erger te maken komt zijn solo schijf ergens volgend jaar uit. Man, blijf toch thuis. Gadverdamme.

Jonathan Davis kreunt live op zijn stoel:

Lees ook:Keys voor Korn
Lees ook:Korn komt met een nieuwe plaat.
Lees ook:Iets over Chimaira wat nog heel ver weg is en zo
Lees ook:Tool leeft weer
Lees ook:Het syndroom van Down: van sideproject naar schijvenregen

Eén reactie op ““Korn staat op een laag pitje” (je meent het)

  1. Manitobas

    nu maar hopen dat het ‘laag pitje’ uitgaat!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.