Een stratocaster met de emotionele waarde van een jas

Tijdens een optreden in Athene afgelopen zaterdag is de witte Jackson Stratocaster van Iron Maiden gitarist Adrian Smith gestolen. Het is een zeldzaam exemplaar: de enige in zijn soort, om precies te zijn. Wie zoiets unieks terugvindt kan rekenen op een gigantische beloning, toch?

"Het zal moeilijk zijn [voor de dieven] om hem kwijt te raken, aangezien het de enige in de wereld is", zo valt te lezen op de website van de band.

Mocht je op het punt staan het vliegtuig te pakken om het verloren instrument terug te vinden in de hoop op een beloning van het kaliber "front stage passen voor de rest van je leven", misschien wil je dat nog even overwegen. Maiden looft namelijk ‘maar liefst' een gesigneerde 'tourjas' uit aan de vinder.  Een officiële tourjas, welteverstaan.

Waarde? 170 pond, oftewel zo'n 250 euri. Je kan er namelijk ook gewoon eentje in de webshop halen. Het moge duidelijk zijn hoe belangrijk de custom gebouwde, gesigneerde gitaar voor Smith was.  

De Griek die de Strato gejat heeft weet het nu zeker: dat ding ziet Smith nooit meer terug. Een gesigneerde gitaar waarvan er geen tweede op de hele aardkloot te vinden is, dat is toch net wat leuker dan een generiek stuk merchandise, denk ik zo.

Lees ook:De tourwijziging van het jaar is nu al binnen.
Lees ook:Cradle of Filth: met fakkels spelen in een grot: een top middag
Lees ook:“Sepultura” werkt aan nieuw album
Lees ook:Engelsen vallen over pedo-hoes van The Scorpions
Lees ook:Burgum mag het in 2009 doen met een Carcass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.