Nieuw Plastic: Doro, Deathstars, 16

Hé! Waar is die plaat van It Dies Today? Die zou deze week uitkomen, maar is uitgesteld tot in de lente. Jammer, doen we het voorlopig met diens geniale teaser, en de verder niet al te heftige oogst van de ongelofelijk irritante make-up poppen genaamd Deathstars, de sludge van 16 en de jubilerende Doro. Hoe deze ronde stukjes plastic ontvangen zijn in de pers lees je na het linkje.

16 – Bridges To Burn

Dat is: Een redelijk antiek sludge gezelschap dat na een pauze van een paar jaar weer eens een nieuwe schijf uitbrengt, met de nodige promotie van Relapse Records, en met gemengde recensies ontvangen wordt.

Wat zegt: Zware Metalen: De oude fan van deze band kan Bridges to Burn dus doof kopen, de oude kwaliteit is er, alleen nu verpakt in een betere, vollere productie. (..) In het verloop van het album had van mij iets meer afwisseling mogen zitten, maar het is niet in die mate dat het gaat irriteren.

Wat zegt: File Under: “(..) de vonk [wil] op deze eigenhandig gebouwde brug nergens over slaan. De muzikale escapades slepen zich welhaast ongeïnspireerd voort en ik snak naar het eind van dit overbodig stukje huisvlijt dat resoluut naar de uitverkoopbak verwezen kan worden. Het uiterste hoekje wel te verstaan.”

Deathstars – Night Electric Night

Dat is: Een stel geschminkte idioten die afgelebberde synthpop maken. Schijnt gothic/electro of industrial te zijn. Feitelijk een wandelend imago. En dat dan met ex-leden van Dissection en Swordmaster in de line-up. Het zal wel weer op smaak aankomen.

Wat zegt: Metalfan: “Vergis je niet, ondanks hun imago weten de heren best hoe ze een album vol moeten krijgen met sterke composities. (..) Door middel van de aanstekelijke keyboards en zang komen in ieder nummer weer de sterke kanten van Deathstars naar voren.”

Wat zegt: Lords of Metal: “Toch is Deathstars geen band die enkel steunt op een rebels imago. Het schokeffect mag voor doetjes misschien nog werken, wat veel belangrijker is, is de muziek die vanop ‘Night Electric Night’ de kamer inwaait als een zwoele zomerwind.”

Doro – Fear No Evil

Dat is: Een Duitser. En eentje die al een kwart eeuw in den metalscene meedraait. Frappant genoeg is haar laatste schijfje ‘Fear no Evil’ nog nergens in Nederland (online) besproken, dus doen we het effe met wat onbekendere sites. Maar laten we eerlijk wezen, je weet wel wat je kan verwachten, toch?

Wat zegt: Revelationz: “Aside from the hopeless opening narration, the way too familiar “Manowar – Warriors of the world”-feel that pervades Running from the Devil and the terribly bad production on Caught in a Battle Doro’s latest album is pure joy.”

Wat zegt: Komodorock: ” (..) the album as a whole suffering from terrible cliched songs with no real lyrical substance.(..) Despite the criticisms, as a flag waver for a return to those days of ‘true metal’ this more than does it’s job.”

Lees ook:Dit metalweekend 1/3: Elsrock
Lees ook:Striemend! The Answer, Lamb of God, Crucified Barbara, Sepultura
Lees ook:Tarja Turunen doet het met Doro
Lees ook:Nieuwe Stuck Mojo komt eraan
Lees ook:Iron Maiden @ Idols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.