Finntroll – Ur Jordens Djup

Gewapend met knuppels en gehuld in berenvellen zijn de holemannen van Finntroll al jaren bezig met een stevige opmars. Sinds het tweede album (Jaktens Tid) is de hummpa black metal al een groot succes.

Dat is ook niet vreemd als je bedenkt dat de muziek van Finntroll gemeen, vrolijk en strijdlustig tegelijk is. Een unieke combinatie. Strijdlustig is ook de band zelf. Ondanks vele tegenslagen (ziekte en zelfs een verongelukte gitarist) trekt de band namelijk verder ten strijde en komt ze nu met Ur Jordens Djup (vertaald: From The Depths Of The Earth) op de proppen.

Vrolijke folky melodieën worden gecombineerd met heftig gitaarwerk, grunts en olijke meezingstukken. De bekende polka (synthesizer) partijen zijn ook weer goed vertegenwoordigd. Deze humppa stukken klinken aanstekelijk energiek en opgefokt. De nummers doen meer aan Jaktens Tid denken dan het vorige werk, wat een groot pluspunt is. Zo ligt het tempo weer lekker hoog.

Ook is de gitaarsound ietsjes zwaarder geworden, waardoor de muziek meer power heeft gekregen. Dat zal de bands meer fans opleveren in de hoek van moderne black metal (zoals Dimmu Borgir). Verder is het Finntroll zoals we ze graag horen. Het feestgedruis spat van de plaat af. Black metal om blij van te worden!

(Verschenen in Platomania)

Lees ook:Vader – Impressions In Blood
Lees ook:Rotting Christ – Theogonia
Lees ook:Cradle Of Filth – Thornography
Lees ook:Manegarm – Vargstenen
Lees ook:Aandelen Dr. Pepper schieten omhoog: Axl Rose poept een single uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.