Job For A Cowboy – Genesis

Wat voor een muziek gaat er schuil achter zo’n bandnaam? Keiharde death metal! Laat je dus niet op het verkeerde been zetten, want deze jonge Amerikaanse band staat garant voor compromisloze, moderne death metal.

De zwaardere stukken op Genesis doen denken aan het latere werk van Gorefest. Luister maar eens naar The Divine Falsehood. Met het rappere werk doet de band sterk denken aan Cannibal Corpse, maar ook wel een beetje aan Lamb Of God of Chimaira. In Strings Of Hypocrisy is echter te horen dat Job For A Cowboy alledrie die bands makkelijk voorbij sprint.

De sound is strak en lomp. Met name de drums eisen veel aandacht op. Drummer Elliott Sellers, die geen deel uitmaakt van de band, maar wel de boel ingedrumd heeft, raast 80 procent van de tijd als een bezetene. Hij heeft de vaart er goed in en wordt door het gitaarduo opgejaagd met een veelheid aan riffs.

Job For A Cowboy levert met Genesis een sterk debuut af waarop ze moderne en old school death metal treffend combineert. Alsof de band 20 jaar death metal in 10 nummers samenvat.

(Verschenen in Platomania)

Lees ook:Youmosh friday: o.a. Metallica, Sonic Syndicate, Helltrain, Skindred
Lees ook:Vader – Impressions In Blood
Lees ook:Youmosh Friday: Trivium, Rage Against the Machine, Metallica
Lees ook:Mendeed – The Dead Live By Love
Lees ook:Nuclear Blast Allstars – Out Of The Dark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.