Kerst in stijl

Ieder jaar is het weer feest op de radio. Het is een cliché, maar Klaas is nog niet koud het land uit of Mariah, George Michael, Band Aid en vele anderen zijn weer te horen met hun tenenkrommende Kersthits. Om de feestvreugde te vergroten doen velen er tijdens de Kerstdiners nog even een schepje boven op door de Douwe Egberts Kerst cd (voor 1200 punten) of de Kruidvat Classic Christmas Collection weer uit het vet te halen.

De behoefte aan jankende gitaren is dan ook groot in deze tijd van het jaar. Dat dachten Paul O'Neill, Robert Kinkel en Jon Oliva (Savatage) ook halverwege de jaren 90. Ze begonnen aan een heavy Kerstproject dat later zou uitgroeien tot een groot, professioneel reizend muziekgezelschap: Trans-Siberian Orchestra.

Muzikanten als gitaristen Alex Skolnick (Testament), Al Pitrelli (Savatage) en Chris Caffery (Savatage), bassist Dave Z (Doctor Butcher) en drummer Jeff Plate (Doctor Butcher) spelen mee in de band van Trans-Siberian Orchestra. In totaal bestaat het gezelschap uit 32 muzikanten en 3 componisten.

Trans-Siberian Orchestra combineert klassieke Kerst melodieën met heavy gitaar en drumwerk. Het concept klinkt simpel, maar is tot in de puntjes uitgewerkt. Prima muziek om de feestdagen mee door te komen zonder dat je de bekende ‘krakers’ hoeft te horen. En je gezelschap trekt het ook wel.


Hier een paar streams van nummers:

Wish Liszt (Toy Shop Madness)
Wizards In Winter
Christmas Eve in Sarajevo
Faith Noel

Een fijne Kerst!

Lees ook:Kerst met Tarja
Lees ook:Give me that guitah, you girly mahn!
Lees ook:Finntroll – Ur Jordens Djup
Lees ook:Wie staat er te wachten op een documentaire over Saxon?
Lees ook:Kom, laten we gezellig zelfmoord plegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.