Entombed naar Speedfest: gemoedelijkheid bijna ondragelijk

Beetje oud nieuws, maar ja een mens kan niet alles lezen, namelijk dat M.O.D. niet op het Eindhovense festival Speedfest 2008 speelt. Billy Milano blijft thuis de xenofoob uithangen waarschijnlijk, ach ja, de vervanging is nog veel beter: Entombed. Yesch. Daarmee is het jaarlijkse feestje van Peter Pan Speedrock nog gevarieerder geworden. Aanleiding voor mij om u te melden dat Speedfest de Metal.Blog Seal of Approval heeft. Is namelijk 'kei-gezellig', man.

Met namen als The Casualties, GBH en The Butcher heeft het voor de rest natuurlijk geen of een minimale drol met metal te maken, maar goed het haten van punkers is sowieso erg 80's. Tegenwoordig haat je emo's. Dat terzijde. En als bolus komt ome Zakk met zijn Black Label Society het feest afsluiten, wat in het publiek (een eclectische mix van punkers, skins, bikers, metalheads en die ene kneus van 14 met stekelhaar en een Rammstein shirt) voor de nodige tranen in de oogjes zal zorgen.

Nou ja, leuk festival dat Speedfest. Vorig jaar eerste hand gezien hoe een paar duizend Eindhovenaren zich door het Strijp-S complex heen loodsen van podium naar podium. En enkeling begint een circle pit, een ander kotst een brij van bier en loempia uit (prima catering!). Sleutelwoord: 'gemoedelijk'. Wie op Loud From the South was hoeft niet te vrezen, Speedfest is een stuk gezelliger en drukker. Bovendien zijn is er een boel eettentjes, is er een hot rod expo en zijn er ook nog bands, en zo. Serieus leuk feestje dat Speedfest. Kan jou het verrotten dat het je muziek niet is.

 

Speedfest 2008:

Batmobile 

The BellRays

Black Label Society 

Bob Wayne & The Outlaw Carnies 

The Butcher   

The Casualties 

Def Americans 

Entombed 

GBH 

Peter Pan Speedrock   

Los Putas 

The Real McKenzies   

Sixtyniners 

Sunnpimp 

The Klingonz   

Lees ook:Yes! Bijna wintertijd!
Lees ook:Dubbelpret in het Klokgebouw met korting: Speedfest & Persistence Tour
Lees ook:Ozzy eerst bekende act Fields Of Rock
Lees ook:Entombed eindelijk aan het mixen
Lees ook:Slayer sluit With Full Force af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.