Nieuw stukje Metallica (+ eerste tour gegevens)

Mocht het je ontgaan zijn – welkom terug uit die coma – Metallica komt met een nieuwe plaat. Die gasten weten wel hoe je een marketing campagne moet opzetten. Na het stukje bij beetje online posten van het nieuwe artwork zijn de marketeers rond het ‘project Death Magnetic' helemaal losgegaan met het posten van unieke samples van het nieuwe album. Numero vijf is afgelopen nacht al weer op hun website geplempt, en het is net als de eerste vier..

14 seconde pure nietszeggendheid! En toch, ik blijf ze allemaal aanklikken. Wat er alleen maar toe lijdt dat ik uiteindelijk die cd ga kopen. Prachtig, die kracht van marketing. Hoe dan ook, fans – ben je echt genoeg, vraag je dat wel eerst even af – kunnen naar de 02 Arena in Berlijn of Londen op respectievelijk 12 en 15 september om de neue scheisse dan wel new shit live te horen. Moet je wel fanclublid zijn.

12 september is nog steeds de releasedatum, ook als downloadable voor Guitar Hero III. Tegen die tijd zijn er ongetwijfeld ook weer driehonderd T-shirts, veertig plakplaatjes en een compleet assortiment aan kattenbakvulling met het Death Magnetic logo er op verkrijgbaar. En nee, mij betalen ze geen cent voor deze schaamteloze reclame. Vrekken!

Andere stukjes Dood Magnetisch:

Niks zeggende sampletjes 1 t/m 4

De nieuwe – best te pruimen – single The Day that Never Comes

Update 10.50:

Volgens NME.com komt de band in februari naar het Verenigd Koninkrijk voor een indoor tour. Rond die tijd kunnen we dus ook weer rekenen op een Nederlands optreden van de band. Ik gok op de Amsterdam ArenA, dat is voor Metallica immers weer een tijdje geleden. In een recent interview - gehouden door Eicca van Apocalyptica – vertelde Lars Ulrich dat de band weer wil experimenteren met de live show, zelf hintte hij op het gebruik van een podium in het midden van de zaal.

Lees ook:Nederlandse primeur: Nieuwe Metallica single
Lees ook:‘Death Magnetic’ in vijf minuten
Lees ook:Metallica snoeit nu al eigen materiaal?
Lees ook:Dream Theater naar Graspop
Lees ook:Metallica: studioversie van Cyanide te horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.