Volbeat – Rock The Rebel / Metal The Devil

See the titie klitie hootie boogie woogie gi-hirl! Volbeat trapt swingend af op haar nieuwe plaat. In thuisland Denemarken is deze band al een ware hit. Het vorige album bereikte zelfs de 18e plek in de Deense albumcharts. De swingende country-rock-metal slaat dus ook buiten de metalscene aan.

Het zullen de vette grooves wel zijn. Want grooven is waar Volbeat het best in is. Nummers als Mr. & mrs. Ness, You Or Them en Boa zijn daar mooie voorbeelden van. Alle nummers ademen een prettig rock en roll sfeertje. Van zwelgende melancholiek tot ruige ‘zuipriffs’. De verwijzingen naar Johnny Cash liggen af en toe wat te dik bovenop, maar dat steekt de band zelf ook niet onder stoelen of banken (hoor Sad Man’s Tongue).

Op het eerste gezicht getatoeëerde bad ass gasten dit Volbeat, maar ondertussen wel catchy refreintjes spelen zoals in Radio Girl. Bijna bij het pop punkerige af. Wat niet wil zeggen dat het niet klinkt. Zeker niet. Maar het geeft wel aan dat de band veel verschillende elementen haar nummers stopt. En weten er een eigenzinnig geluid mee neer te zetten.

Volbeat valt extra op door de markante zang. Hoewel het aan het begin van de plaat meer als een gimmick klinkt, zingt Michael Poulsen bijna de hele op een Keith Caputo (Life Of Agony) manier. Af en toe heeft Poulsen wel een beetje last van de ‘James Hetfield disease’ en wordt het net iets te geforceerd. Verder een lekker rockende metal plaat.

(Verschenen in Platomania)

Lees ook:Nieuwe Volbeat clip: ‘Mary Ann’s Place’
Lees ook:Iwrestledabearonce: “zag ik dat nou echt?”
Lees ook:Volbeat – Guitar Gangsters & Cadillac Blood, een doorbraak?
Lees ook:Metal Travelguide . com
Lees ook:Volbeat weer volledig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.